Η Robinhood φέρνει στο προσκήνιο τα κρυπτονομίσματα

Η Robinhood φέρνει στο προσκήνιο τα κρυπτονομίσματα

Η δημοφιλής επενδυτική πλατφόρμα που διαφημίζει μηδενικά τέλη συναλλαγών, φέρνει στο προσκήνιο της δραστηριότητας της τα κρυπτονομίσματα επιτρέποντας πλέον τις καταθέσεις και τις αναλήψεις. Η πλατφόρμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το πότε θα γίνει αυτό διαθέσιμο, ωστόσο οι επενδυτές έχουν πρόσβαση τώρα να αγοράσουν και να πουλήσουν κρυπτονομίσματα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να κάνουν ανάληψη ή κατάθεση.

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά την δημοσίευση άρθρου του Bloomberg που ανέφερε ότι η πλατφόρμα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος Dogecoin ($DOGE) - προφανώς εκ μέρους των επενδυτών της εταιρείας. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν έχει επενδύσει σε κανένα κρυπτονόμισμα, ή δεν έχει χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα των πελατών της για ίδιον όφελος

Το Dogecoin GigaWhale που είναι γνωστό με την ταυτότητα DH5 ανήκει στην πλατφόρμα συναλλαγών που κατέχει το 28% της συνολικής κυκλοφορίας του αμφιλεγόμενου ψηφιακού νομίσματος. Αυτό ίσως έχει πρόσκαιρα θετική επιρροή για το $DOGE καθώς μέχρι πρόσφατα η κοινότητα θεωρούσε πως αποτελεί πορτφόλιο κάποιου εκ των αρχικών επενδυτών του ψηφιακού νομίσματος. Τελικά αποδεικνύεται πως το memecoin είναι πιο αποκεντρωμένο. Η συζήτηση για την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού κρυπτονομισμάτων σε μεμονωμένους επενδυτές ξεκίνησε από τον Elon Musk ο οποίος παρότρυνε τους μεγάλους κατόχους να πουλήσουν τις θέσεις τους ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αποκέντρωση.

Η Robinhood είχε βρεθεί στο προσκήνιο της επενδυτικής κοινότητας, με την πρόσφατη απόφαση να περιορίσει την διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων και άλλων ευμετάβλητων κινητών αξιών. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη εξοικείωση του επενδυτικού κοινού με τα κρυπτονομίσματα, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αύξηση της χρήσης ως μεθόδου πληρωμών, και όχι μόνο ως επενδύσεων. Η Robinhood λόγω των ιδιαίτερων γεγονότων σήκωσε έκτακτη χρηματοδότηση $3​,​4 δι​σ​.

Ο CEO της Robinhood, Vlad Tenev και ο μεγαλομέτοχος της Citadel Securities, Ken Griffin αναμένεται να προχωρήσουν αύριο σε κατάθεση στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούσαν το κίνημα Wall Street Bets. Και οι δύο αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για πιο σύντομο χρονικό διάστημα εκκαθάρισης των κινητών αξιών για την αποτροπή αντίστοιχων παραλογισμών στην αγορά. Ο Tenev θεωρεί πως η κατάσταση δημιουργήθηκε λόγω της περιόδου εκκαθάρισης που διαρκεί δύο ημέρες. Συγκεκριμένα δήλωσε “ Δεν υπάρχει λόγος γιατί το πιο εξελιγμένο και μεγαλύτερο οικονομικό σύστημα παγκοσμίως δεν μπορεί να διαχειριστεί την εκκαθάριση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στην Robinhood να διαχειριστεί καλύτερα περιόδους υψηλής μεταβλητότητας.

Σε αντίθεση ο Griffin θα υποστηρίξει πως ο χρόνος πρέπει να μειωθεί σε μια ημέρα, και όχι να προσαρμοστεί σε πραγματικό χρόνο. Στην κατάθεση αναμένεται να συμμετέχουν επίσης ο CEO toy Reddit Steve Huffman, o CEO του Melvin Capital Gabe Plotkin,και ο διαχειριστής της κοινότητας WallStreetBets.