Η πτώση του πετρελαίου «έριξε» τη Wall

Η πτώση του πετρελαίου «έριξε» τη Wall

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με ισχυρές απώλειες αλλά στη συνέχεια αυτές συρρικνώθηκαν καθώς οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν και ο κλάδος της βιοτεχνολογίας σημείωσε κέρδη.

Παράλληλα, τα αδύναμα εμπορικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Κίνα θέτουν νέα ερωτηματικά σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα προκαλώντας ανησυχία πως η ζήτηση της χώρας για πετρέλαιο θα αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό και θα επιδεινώσει την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά το κλίμα στη Wall από το ξεκίνημα.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 163 μονάδες (0.92%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.568 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 4 μονάδων (0,07%) και έκλεισε στις 5.098 μονάδες και ο S&P 500 έχασε 13 μονάδες (0,63%) τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 2.064 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq κατάφερε να καλύψει τις απώλειες του 1% που σημείωνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας «αντιστάθηκαν» με τον κλάδο της υγείας να είναι ο μοναδικός με κέρδη σήμερα στον S&P. Στον Dow Jones, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Εxxon Mobil  Corp (2,83%) με την  Boeing Co. ( 2,33%) και τη Goldman Sachs Group Inc ( 1,39%) να ακολουθούν ενώ η μετοχή της Nike κέρδισε 0,08%.

Σήμερα για το «μέτωπο» των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι νέες θέσεις Οκτωβρίου έπεσαν στις 5,38 εκατ. σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο που ήταν στις 5,53 εκατ.

Στα εταιρικά νέα, για άλλη μια μέρα η μετοχή της εταιρείας Chipotle Mexican Grill Inc.έχασε 1,72 % καθώς νέες καταγγελίες για δηλητηριάσεις μαθητών ακολούθησαν τα περιστατικά με τον ιό E. Coli που καταγράφηκαν σε διάφορες πολιτείες και συνδέονται με την αλυσίδα καταστημάτων.

Η μετοχή της Staples Inc. έχασε 5,44% και της Office Depot  κέρδισε 1,25% μετά την ανακοίνωση της αμερικάνικης επιτροπής ανταγωνισμού που μπλοκάρει τη συγχώνευση των εταιρειών για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Η μετοχή της Toll Brothers Inc. έκανε βουτιά 7,04% μετά την ανακοίνωση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο χαμηλότερων των προσδοκιών και η μετοχή της H&R Block Inc.

Η μετοχή της Pep Boys-Manny Moe & Jack κέρδισε 1,62% μετά την ανακοίνωσή της ότι η Icahn Enterprises έκανε προσφορά αγοράς για 15,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.