7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Η πόλη του Miami θα μοιράζει δωρεάν $BTC στους δημότες της

Η πόλη του Miami θα μοιράζει δωρεάν $BTC στους δημότες της

Αν και φαίνεται ότι η Evergrande δεν οδηγήθηκε (τουλάχιστον όχι ακόμα) όπως αναφέρθηκε αρχικά σε πτώχευση, αυτές οι φήμες επηρέασαν αρνητικά τις χρηματοπιστωτικές αγορές τόσο τον S&P 500 αλλά και τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε κατά περίπου 4% σε περίπου 64,5 χιλιάδες δολάρια από τη διάδοση της φημολογίας.

Το Bitcoin ανέβηκε πολύ απότομα καθώς οι επενδυτές χρησιμοποιούσαν πολύ υψηλή μόχλευση. Αυτή η μόχλευση άρχισε ξαφνικά να δημιουργεί κενά όταν ξανα-παρουσιάστηκε ο συστημικός κίνδυνος με το ζήτημα της Evergrande. Εάν η τιμή μειωθεί περαιτέρω, ενδέχεται να γίνουν μεγάλες ρευστοποίησης των θέσεων long-level, οπότε απαιτείται προσοχή. Το Coinbase Premium είναι σχετικά σταθερό στις αγορές όταν η αγορά βασίζεται σε spot, αλλά παρουσιάζει διακυμάνσεις σε αγορές όπου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο εκκίνησης ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης οδηγούν ξανά σε μεταβλητότητα των τιμών διαπραγμάτευσης.

Από το υψηλό των $69000, η τιμή έπεσε μέχρι και 10% στο χαμηλό των 62800 $. Αυτή η πτώση της τιμής προήλθε από ρευστοποιήσεις. Είναι ένα κλασικό φαινόμενο ντόμινο που βλέπουμε πολύ συχνά στις αγορές κρυπτονομισμάτων και δε θα πρέπει να μας δημιουργεί ανησυχία.

Σε αντίθεση με το 2013 ή το 2017, τα αποθεματικά Bitcoin συνεχίζουν να εξαντλούνται από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παρά τη σημαντική αύξηση των τιμών.

Η επίδραση όλης αυτής της σπανιότητας – παρόλο που μας οδηγεί σε ένα ασταθές ράλι με έντονη μεταβλητότητα- θα συνεχίσει να έχει να έχει έναν και μόνο προσδιορισμό που είναι ανοδικά.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Φράνσις Σουάρες, δημιούργησε νέες εντυπώσεις στην προσπάθεια του να εγκαθιδρύσει την πόλη ως την πρωτεύουσα των αγορών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Suarez δήλωσε χθες σε συνέντευξη του στο CoinDesk TV ότι η πόλη θα διαθέσει προς staking ένα μεγάλο ποσοστό του κρυπτονομίσματος της πόλης MiamiCoin, για να κερδίσει απόδοση σε Bitcoin. Επιπλέον, είπε ότι το Μαϊάμι θα είναι «η πρώτη πόλη στην Αμερική που θα δώσει Bitcoin ως μέρισμα απευθείας στους κατοίκους της».

Οι κάτοικοι της πόλης θα λάβουν ένα πορτοφόλι Bitcoin και θα λάβουν δωρεάν BTC ανεξάρτητα από το αν κατέχουν MiamiCoin ή όχι.

Τι είναι το MiamiCoin ;

Το ψηφιακό νόμισμα ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2021, το MiamiCoin επιτρέπει στους κατοίκους να επενδύουν ουσιαστικά σε διαφορετικά έργα και υποδομές για την πόλη. Τα κεφάλαια που λαμβάνονται σε αντάλλαγμα με τα κρυπτονομίσματα τοποθετούνται στο ταμείο της πόλης και μέχρι στιγμής, το Μαϊάμι έχει ήδη δημιουργήσει 21 εκατομμύρια δολάρια από την κυκλοφορία του MiamiCoin, σύμφωνα με τον Suarez.

Η Νέα Υόρκη και το Austin είναι δύο άλλες αμερικανικές πόλεις που έχουν ξεκινήσει παρόμοια εγχειρήματα. Το CityCoins είναι το πρωτόκολλο που παρέχει την τεχνική υποστήριξη για αυτά τα ψηφιακά νομίσματα. Το CityCoins είναι χτισμένο στο blockchain Stacks, ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει την υποστήριξη έξυπνων συμβολαίων στο δίκτυο Bitcoin.

«Θα δημιουργήσουμε ψηφιακά πορτοφόλια για τους κατοίκους μας», δήλωσε ο δήμαρχος «Και θα τους δώσουμε Bitcoin απευθείας από την απόδοση του MiamiCoin».

Ο σκοπός του εγχειρήματος σύμφωνα με τον Suarez, είναι να φτάσει το Bitcoin στα χέρια ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. «Ναι, το Bitcoin αυξάνεται σε αξία. Και ναι, θέλουμε να κρατήσετε το Bitcoin. Αλλά ταυτόχρονα, θέλουμε επίσης να αυξήσουμε τη χρησιμότητα του Bitcoin».