Η Pfizer «ξεσήκωσε» τις ευρωαγορές - Ράλι κερδών

Η Pfizer «ξεσήκωσε» τις ευρωαγορές - Ράλι κερδών

Άλμα κερδών κατέγραψαν σήμερα οι ευρωαγορές σε μια μέρα που επικράτησε πανηγυρικό κλίμα στις τάξεις των επενδυτών καθώς τα νέα ότι το εμβόλιο της Pfizer για την αποτελεσματικότητα κατά 90% του εμβολίου που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech επανέφερε την αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Σε ανακοίνωσή τους τα δύο εργαστήρια που συμμετέχουν στην παρασκευή του εξηγούν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη».

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη κατέγραψαν εκρηκτική άνοδο ενώ μετοχές εταιρειών που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σημειώνουν ράλι ανακούφισης. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx έκανε άλμα περίπου 4% με τον τραπεζικό κλάδο να εκτοξεύεται κατά 12% και τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να ολοκληρώνουν σε θετικό έδαφος. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κέρδισε 4,94% κλείνοντας στις 13.095 μονάδες και ο γαλλικός CAC εκτοξεύτηκε κατά 7,57% στις 13.095 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά  4,67% στις 6186 μονάδες και ο ιταλικός MIB κέρδισε 5,43% στις 20.750 μονάδες.