Η παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό δίνει ώθηση στη Wall

Η παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό δίνει ώθηση στη Wall

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού που προελαύνει σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Οι επενδυτές φάνηκαν να καλωσορίζουν τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ το απόγευμα της Κυριακής με τις οποίες έδωσε παράταση στα μέτρα προστασίας μέχρι τις 30 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος δήλωνε ότι επιθυμούσε την άρση των περιορισμών μέχρι την Κυριακή του Πάσχα στις 12 Απριλίου.

«Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Η κορύφωση αναμένεται να επέλθει σε δύο εβδομάδες» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Hopkins έχει κοστίσει τη ζωή 34.041 ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και τα κρούσματα ανέρχονται στις 795 χιλιάδες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,35% ή 82 μονάδες και κινείται στις 21.719 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 1,52% % ή 114 μονάδες στις 7.616 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1% ή 24μονάδες και κινείται στις 2.563 μονάδες.

Την ίδια ώρα σε χαμηλό 18 ετών έχουν κατέλθει οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η κατακόρυφη μείωση της ζήτησης διεθνώς δεδομένου ότι περίπου 3 δισ. άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, αλλά και ο πόλεμος τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, «σκοτώνει» τις τιμές.