7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η παραλλαγή Δέλτα «ανησυχεί» τη Wall Street

Η παραλλαγή Δέλτα «ανησυχεί» τη Wall Street

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή αργία λόγω της Ημέρας της Εργασίας. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, στις τάξεις των επενδυτών επικρατεί ανησυχία για τις συνέπειες που έχει η μετάλλαξη Δέλτα στην οικονομική δραστηριότητα με την πανδημία του κορονοϊού. 

Αφορμή για αυτή την ανησυχία στάθηκε η υποβάθμιση της Goldman Sachs για το outlook, με τον οίκο αξιολόγησης να εκτιμά ανάπτυξη 5,7% το 2021 αντί 6.2% ενώ για το τέταρτο τρίμηνο προβλέπει ανάπτυξη 5,5% αντί 6,5%. 

«Το εμπόδιο για την ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης στο μέλλον φαίνεται υψηλότερο: η παραλλαγή Δέλτα επηρεάζει ήδη το τρίτο τρίμηνο και η εξασθένιση των δημοσιονομικών κινήτρων σε συνδιασμό με την βραδύτερη ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών θα είναι μεσοπρόθεσμα. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,53% ή 188 μονάδες και κινείται στις 35.180 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,02% στις 15.359 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 0,35% στις 15.352 μονάδες. 

Στην αρχή των συναλλαγών ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει πάνω από 200 μονάδες με βαρίδι την μετοχή της Boeing μετά το δημοσίευμα της WSJ ότι η παράδοση των αεροσκαφών 787 Dreamliner θα καθυστηρήσουν και άλλο. 

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών υποχωρούν μετά την υποβάθμιση των  Johnson & Johnson, Merck και Amgen απο την Morgan Stanley.