7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Η Παπουτσάνης και οι επόμενοι «στόχοι» της 3K Ιnvestments

Η Παπουτσάνης και οι επόμενοι «στόχοι» της 3K Ιnvestments

Έχοντας ξεπεράσει τα τριάντα χρόνια «ζωής» η 3Κ Investment ξεκίνησε το 1990 να δραστηριοποιείται στον κλάδο επενδύσεων μέσω αμοιβαίων και μετοχών σε εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι αποδόσεις που πέτυχε, οι κινήσεις της διοίκησης και ο μακροπρόθεσμος ορίζοντας των επενδύσεών της, οδήγησαν την επενδυτική σε σημαντική ανάπτυξη.

Από την ελληνική αγορά πέρασε στις αγορές της Ευρώπης, διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία. Μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε χαρτοφυλάκια εισηγμένων, ενώ η εταιρεία αντιπροσωπεύει και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ΟΣΕΚΑ Λουξεμβούργου της NN Investment Partners (πρώην ING Investment Management), επιδιώκοντας αποδόσεις υψηλότερες της αγοράς. 

Πώς όμως η εταιρεία επιλέγει τις εισηγμένες στις οποίες θα επενδύσει;

«Εντοπίζουμε εισηγμένες που δίνουν καλές αποδόσεις και χτίζουμε τη θέση μας. Τα κριτήριά μας έχουν να κάνουν με την χρηματοοικονομική της κατάσταση, με τις προοπτικές της και κυρίως τους ανθρώπους πίσω από την εταιρεία. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εταιρική διακυβέρνηση και στον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι άνθρωποι εντός της εταιρείας» εξηγεί στο Liberal Markets ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Κουφόπουλος.

Το 2021 η εταιρεία σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις σε ελληνικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ η επέκταση του χαρτοφυλακίου της στο εξωτερικό, αποτελεί έναν ακόμη στόχο της διοίκησης της 3K Investments.

«Υπάρχουν εταιρείες που αναπτύσσονται και μέσα στην πανδημία του κορονοϊού προσφέρουν ευκαιρίες. Στην ελληνική αγορά έχουμε ξεχωρίσει αρκετές εταιρείες, ανάμεσά τους η Tιτάν, η Μυτιληναίος και η Jumbo» δηλώνει ο Γιώργος Κουφόπουλος.


Γιατί επέλεξε την Παπουτσάνης

Την προηγούμενη εβδομάδα η Παπουτσάνης ανακοίνωσε πως το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχει η 3Κ Investments, διαχειρίστρια εταιρεία των αμοιβαίων κεφαλαίων, αυξήθηκε στο 5,46%. Αν και η εταιρεία δεν επενδύει σε ποσοστά άνω του 5%, ωστόσο έλαβε αυτή την απόφαση βασιζόμενη στις μακροοικονομικές προοπτικές της Παπουτσάνης και έχοντας υπόψη της την ισχυρή κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

« Η θέση μας στην Παπουτσάνης αφορά σε αμοιβαία κεφάλαια, όπως ακριβώς κάνουμε και σε άλλες εισηγμένες. Ωστόσο ξεπεράσαμε το 5%, κάτι που δεν συνηθίζουμε καθώς βλέπουμε μια θετική πορεία στον χρόνο.Η Παπουτσάνης έχει κεφαλαιοποίηση 61 εκατ. ευρώ, ενώ προσφέρει ασφάλεια επένδυσης, με χαμηλό σχετικά ρίσκο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στο θετικό σενάριο διαβλέπουμε αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων της εισηγμένης σε ξενοδοχεία, ενώ στο χειρότερο σενάριο αναμένουμε αύξηση πωλήσεων στα προϊόντα ατομικής υγιεινής, όπως είναι τα αντισηπτικά» αναλύει ο Γιώργος Κουφόπουλος.

Άλλωστε, όπως συμπληρώνει ο ίδιος «η εταιρεία έχει ισχυρούς μετόχους, σωστή δομή και μια εταιρική διακυβέρνηση πρότυπο για πολλές εισηγμένες.»

Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι ο Γιώργος Κουφόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και ο Τάκης Κανελλόπουλος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το 2019 έκλεισε θετικά. Ειδικότερα τα έσοδα από τόκους άγγιξαν τα 2,2 εκατ.ευρώ, τα συνολικά έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν στο 1,5 εκατ.ευρώ ενώ τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τα 573 χιλ. ευρώ.