Η MSCI ετοιμάζει δείκτες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Η MSCI ετοιμάζει δείκτες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Η MSCI, η αμερικανική εταιρεία που εταιρεία που διαχειρίζεται τους ομώνυμους δείκτες διεθνών χρηματαγορών, σκοπεύει να ξεκινήσει δείκτες συναλλαγών και για κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο επικεφαλής της, Χένρι Φερνάντεζ, μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο.

Ειδικότερα, όπως είπε, η MSCI είναι σε συζητήσεις με ειδικούς για το λανσάρισμα της σχετικής πλατφόρμας, χωρίς πάντως να δώσει στοιχεία για το ποια κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να μπουν στους δείκτες ή κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του σχεδίου.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι οι κλάδοι της ιδιωτικής πίστωσης, του περιβάλλοντος και του ESG είναι πολλά υποσχόμενοι όσον αφορά τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν για την MSCI. 

Σημειώνεται ότι τον Μάιο, η S&P Dow Jones Indices, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση εισήγαγε τους πρώτους δείκτες κρυπτογράφησης που συνδέονται με την απόδοση των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων: Bitcoin (BTC) και Ether (ETH).

Η εταιρεία τόνισε ότι οι νέοι δείκτες κρυπτογράφησης έχουν σχεδιαστεί για τη μέτρηση της απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που αναφέρονται σε αναγνωρισμένα, ανοιχτά χρηματιστήρια που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ρευστότητας και κεφαλαιοποίησης της αγοράς.