Η Moderna «έστειλε» τον Dow σε νέα ιστορικά υψηλά

Η Moderna «έστειλε» τον Dow σε νέα ιστορικά υψηλά

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να κλείνει σε νέα  ιστορικά υψηλά καθώς η Moderna είναι η δεύτερη αμερικανική εταιρεία που σε μια εβδομάδα αναφέρει θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου COVID-19 που αναπτύσσει, αυξάνοντας τις ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη.

Οι προσδοκίες για ένα αποτελεσματικού εμβόλιο για το COVID-19 προκάλεσαν κέρδη στην Wall Street την περασμένη εβδομάδα, βοηθώντας τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα ​​από τις αυξανόμενες περιπτώσεις κορονοϊού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια, μόλις μια εβδομάδα μετά τα 10 εκατομμύρια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,60% ή 470 μονάδες στις 29.950 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 11.924 μονάδες με κέρδη 0,8% ή 94 μονάδων. Ο S&P 500 κέρδισε 1,16% ή 42 μονάδες στις 3.626 μονάδες. 

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Moderna Inc καταγράφει ράλι με κέρδη 9,58% μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο.

Στα μάκρο της ημέρας, καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία ήταν τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, καθώς και σημάδια ότι ο σημαντικός τομέας των λιανικών πωλήσεων ανακάμπτει.

Πιο αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη σημείωσε άλμα 6,9% τον Οκτώβριο από ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 6,5%. Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 4,3%, χάνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις για αύξηση 4,6%.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές και οι ευρωαγορές την πρώτη ημέρα της εβδομάδας καθώς έχουν ενισχυθεί οι ελπίδες για την κυκλοφορία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού.