Η Ιταλία «στο ραντάρ» της Wall Street

Η Ιταλία «στο ραντάρ» της Wall Street

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς παρά το γεγονός ότι υπήρξε ανακούφιση για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Καναδά για τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, εξακολουθεί να υπάρξει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για τις αντίστοιχες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Στο μεταξύ, οι οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού από τη νέα κυβέρνηση που παρουσιάζει μεγαλύτερο έλλειμμα από το όριο που θέτει η Ευρωζώνη.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 4,13 μονάδες ή 0,02% στις 26.657 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 25,13 μονάδες ή 0,32% στις 8.011 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,92 μονάδες και κινείται στις 2.931 μονάδες.

«Θύελλα» στις αγορές ομολόγων προκαλεί ο καταιγισμός προκλητικών σχολίων από Ιταλούς αξιωματούχους, ενώ στο ήδη βαρύ κλίμα έρχεται να προστεθεί η μη ξεκάθαρη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για τις συντάξεις, ερεθίζοντας ακόμη περισσότερα τα αντανακλαστικά των επενδυτών. 

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σκαρφάλωσαν σε υψηλό 4,5 ετών, οδεύοντας προς νέα υψηλά 5 ετών, καθώς ο επικεφαλής Οικονομικών της Λέγκας του Βορρά, Κλαούντιο Μπόργκι, τάραξε για μία ακόμη φορά τα... ευρωπαϊκά ύδατα, επαναφέροντας στο τραπέζι το θέμα της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της PepsiCo υποχωρεί κατά 1,63% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Amazon.com.Inc χάνει 0,22% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό σε 15 δολάρια ανά ώρα από την 1η Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας να βρίσκονται στο επίκεντρο.