Η ισοτιμία της στερλίνας υποχωρεί μετά το «πράσινο φως» για την εκκίνηση του Brexit

Η ισοτιμία της στερλίνας υποχωρεί μετά το «πράσινο φως» για την εκκίνηση του Brexit

H στερλίνα υποτιμήθηκε σήμερα έναντι και των 10 νομισμάτων των σημαντικότερων οικονομικών εταίρων της, με τους χρηματιστές στο Λονδίνο να πωλούν το νόμισμα μετά το «πράσινο φως» που έλαβε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May για να εκκινήσει την επίσημη διαδικασία του Brexit την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

H ισοτιμία της υποχώρησε έως 0,5% στο 1,2153 δολάρια. Οι πωλήσεις του βρετανικού νομίσματος σημειώνονται την επόμενη ημέρα από το μήνυμα που έστειλε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon ότι θα ξεκινήσει νομική διαδικασία διενέργειας δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, ενώ το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε στη May την έγκριση να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το Brexit.

Το δολάριο κινείται σε ένα μικρό εύρος διακύμανσης έναντι των περισσότερων άλλων σημαντικών νομισμάτων, καθώς οι χρηματιστές διατηρούν τις θέσεις τους εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αρχίζει σήμερα και θα αποφασίσει για τη νομισματική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ