Η «μετάθεση» των δασμών στα κινέζικα προϊόντα έδωσε «φτερά» στη Wall

Η «μετάθεση» των δασμών στα κινέζικα προϊόντα έδωσε «φτερά» στη Wall

Υψηλές πτήσεις πραγματοποίησαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθ''ολη τη διάρκεια της συνεδρίασης καθώς η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την επιβολή του μεγαλύτερου μέρους των νέων δασμών στα κινέζικα προϊόντα τον Δεκέμβρη έδωσε ώθηση στην αγορά.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι μπορεί οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη μπορεί να εξομαλυνθούν.

Μάλιστα αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν ότι θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την κινέζικη αντιπροσωπεία για την εξεύρεση κάποιας λύσης.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός μέσος Dow Jones έκλεισε 372 μονάδες ή 1,44% υψηλότερα, στις 26.279 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,48% ή 42,57 μονάδες για να κλείσει στις 2.926 μονάδες ενώ και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,95% και 152 μονάδες, λείνοντας στις 8.016 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ, στο μέτωπο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που διαδηλωτές έχουν αποκλείσει το διεθνές αεροδρόμιο για πέμπτη ημέρα χωρίς να μπορούν να γίνουν διεθνείς πτήσεις, βρίσκονται στα ραντάρ των επενδυτών.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η ένταση στο Χονγκ Κονγκ που αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο επιβαρύνει περισσότερο τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Η αγορά ομολόγων συνεχίζει να δοκιμάζεται λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικάνικης οικονομίας με την απόδοση του δεκαετούς αμερικάνικου ομολόγου να κυμαίνεται και σήμερα κοντά στο 1,65%.

Στο μεταξύ η μετοχή της Advance Auto Parts Inc έχασε 4,88% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία σε επίπεδα κερδών και πωλήσεων βρέθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα, θετικά ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το αρνητικό ξεκίνημα λόγω της χθεσινής απόδοσης της Wall Street.