Η ΕΥΔΑΠ εισάγεται στον FTSE 25, η Autohellas στον Mid Cap

Η ΕΥΔΑΠ εισάγεται στον FTSE 25, η Autohellas στον Mid Cap

Επανέρχεται μετά από περίπου μια διετία στην... ελίτ του Χ.Α. και στο δείκτη FTSE 25 η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ υπάρχουν και πέντε προσθήκες στο Γενικό Δείκτη με ισάριθμες διαγραφές.

Πρόκειται για την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών και αφορά το διάστημα Μάιος – Οκτώβριος 2019. Πιο αναλυτικά, η ΕΥΔΑΠ επανέρχεται στον Large Cap και στο δείκτη FTSE 25, παίρνοντας τη θέση της Cenergy Holdings, που πλέον θα μετέχει στο δείκτη Mid Cap. Παράλληλα, επιλαχούσες μετοχές στον FTSE 25 είναι οι Autohellas, ΟΛΘ, Cenergy Holdings, Quest Συμμετοχών και Attica Bank.

Στο δείκτη του μεσαίου χώρου Mid Cap εισάγονται οι Autohellas, ΟΛΘ και Cenergy Holdings, ενώ διαγράφονται οι MLS, Παπουτσάνης και AS Company. Επιλαχούσες μετοχές για τον Mid Cap είναι οι Reds, Intercontinental, Ελτράκ, Παπουτσάνης και AS Company.

Στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη μπαίνουν πλέον οι μετοχές των Ελτράκ, Μοτοδυναμική, Inform Λύκος, Αλουμύλ και Byte Computer, ενώ διαγράφονται οι Κλουκίνας Λάππας, Νηρέας, Παπουτσάνης, Πετρόπουλος και Flexopack. Παράλληλα, η στάθμιση της Τιτάν μειώνεται από 56% στο 53% και της ΓΕΚ Τέρνα ανεβαίνει από το 80% στο 86%.

Οι συντελεστές στάθμισης (Capping Factors) των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη θα υπολογιστούν με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου. Όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Απ. Σκουμπούρης