ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Η επιλογή της ημέρας: Είναι το GBP/CHF έτοιμο για να μια ανοδική διάσπαση ;

Η επιλογή της ημέρας: Είναι το GBP/CHF έτοιμο για να μια ανοδική διάσπαση ;

Η ισοτιμία GBP/CHF μπορεί να μην είναι στις πρώτες επιλογές των traders αλλά αυτή τι στιγμή μπορεί να δημιουργεί συνθήκες για ένα ανοδικό ξέσπασμα. Η Αγγλική Λίρα το τελευταίο διάστημα έχει κινηθεί ανοδικά με τις προσδοκίες για μια πρόοδο στις συζητήσεις για το Brexit. Απo την άλλη το Ελβετικό Φράγκο έχει πέσει πίσω στις επιλογές των επενδυτών ως ασφαλή τοποθέτηση με τις εξελίξεις στο εμβόλιο για το Coved-19 να υπόσχονται ένα πιο κανονικό 2021. Ως αποτέλεσμα η ισοτιμία GBP/CHF κάνει ανοδικές κινήσεις με το 1.25 να είναι ο επόμενος στόχος.

Τεχνικά μετά το χαμηλό του Μάρτιου, η ισοτιμία έχει εγκλωβιστεί σε μια ζώνη συσσώρευσης κάτω από το 1,22 χωρίς να έχει ακολουθήσει την κίνηση των αγορών.

Οι δυο τελευταίες προσπαθείς διάσπασης του επίπεδου αντίστασης στο 1,22 μέσα στο Νοέμβριο δεν αντιμετώπισαν μεγάλους πωλητές, δείγμα ότι η μεγάλη συσσώρευση που έχει κάνει κάτω από αυτό το επίπεδο μπορεί να οδηγήσει σε μια δυνατή διάσπαση. Μετά το επίπεδο του 1,2260 τεχνικά δεν υπάρχει κάποια ισχυρή αντίσταση μέχρι το ψυχολογικό όριο των 1,25. Μια θετική εξέλιξη στις συζητήσεις για το Brexit θα ενισχύσει το ανοδικό σενάριο. Σε ότι αφορά την στήριξη, πρώτη άμυνα είναι στο 1,21, με το 1,20 να αποτελεί δυνατό επίπεδο στήριξης για τους αγοραστές.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.