Η εικόνα στις αγορές - Mετοχές και εμπορεύματα με μια ματιά

Η εικόνα στις αγορές - Mετοχές και εμπορεύματα με μια ματιά

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα την Τρίτη, με τη βοήθεια ορισμένων θετικών εταιρικών ειδήσεων.

Ο DAX στη Γερμανία διαπραγματεύεται 0,6% υψηλότερα, ο CAC 40 στη Γαλλία 0,8%, ενώ ο δείκτης FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στο +1%.

Οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών στην Ευρώπη συνεχίστηκαν την Τρίτη, με την BNP Paribas να πρωτοστατεί. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 5,6% αφού η γαλλική τράπεζα υπερκάλυψε τις προσδοκίες της αγοράς την Τρίτη λόγω της σταθερής απόδοσης στην επενδυτική τραπεζική μονάδα της.

Επιπλέον, η IWG, πάροχος χώρων εργασίας (γραφείων) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέβηκε 7,2% αφού ανέφερε βελτίωση στις πωλήσεις που είχαν χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία που ανάγκασε πολλές εταιρείες να εφαρμόζουν πολιτικές εργασίας από σπίτι.

Η μετοχή της Hugo Boss αυξήθηκε 2,8% μετά τη ανακοίνωση κερδών το τρίτο τρίμηνο, καθώς η μείωση του κόστους αντιστάθμισε την μείωση των πωλήσεων.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Bayer υποχωρεί 1,3% αφού ο φαρμακευτικός γίγαντας «έγραψε» χρεώσεις απομείωσης 9,25 δισ. ευρώ και ανέφερε ότι θα έπρεπε να πληρώσει ακόμη περισσότερα για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη προσοχή θα δοθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που θα αποφασιστεί εάν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ή ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν θα καταλάβει τον Λευκό Οίκο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι ο Μπάιντεν έχει σημαντικό προβάδισμα σε εθνικό επίπεδο, αλλά η διαφορά σε κρίσιμες πολιτείες είναι αρκετά μικρή.

Οι επενδυτές αναζητούν σαφήνεια μετά από μια αμφιλεγόμενη εκστρατεία. Ωστόσο, ποιος θα είναι ο νικητής μπορεί να μην είναι σίγουρο για αρκετές ημέρες, λόγω της καταμέτρησης των επιστολικών ψηφοδελτίων, κάτι που θα μπορούσε ακόμη να αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των αριθμών κρουσμάτων Covid-19. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, μεταξύ άλλων, έχουν εισαγάγει μερικές διακοπές λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων τις τελευταίες ημέρες.

Εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ, οι επενδυτές είναι προετοιμασμένοι για μια γεμάτη εβδομάδα με συναντήσεις κεντρικών (FED και BOA), καθώς και την ανακοίνωση στοιχείων για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο την Τρίτη, με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ να συναντάται με τους κορυφαίους διευθυντές ρωσικών εταιρειών πετρελαίου για να συζητήσουν μια πιθανή διατήρηση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου έως το 2021.

Ο OPEC συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αναμένεται να αυξήσει την προαγωγή κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο, αλλά τώρα πιέζεται για επανεξέταση της απόφασης.

Τα συμβόλαια του αργού διαπραγματεύονται 0,5% υψηλότερα στα 36,98 $ το βαρέλι, ενώ το Brent αυξήθηκε 0,3% στα 39,07 $.\

*Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.