Η ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Global Standard

Η ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Global Standard

Τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους ομώνυμους δείκτες ανακοίνωσε ο οίκος Morgan Stanley Capital International (MSCI), όπου από ελληνικής πλευράς, περιλαμβάνονται μια προσθήκη (αυτή της ΔΕΗ) και δύο διαγραφές (Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank) από το δείκτη MSCI Global Standard.

Όπως αναμένονταν η μετοχή της ΔΕΗ εισήλθε λοιπόν στο δείκτη MSCI Global Standard ενώ οι μετοχές των Πειραιώς και Eurobank υποβιβάζονται στο δείκτη MSCI Small Cap.

Η μετοχή της ΔΕΗ με φόντο αυτή την εξέλιξη καταγράφει κέρδη έως 6% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, διακινώντας αυξημένο όγκο που ξεπερνά τα 752.000 τεμάχια.

Οι διαγραφές ή οι προσθήκες δεν έχουν να κάνουν με την... ποιότητα των εν λόγω μετοχών - εταιρειών, αλλά έγκεινται στη μεγάλη κατακρήμνιση της κεφαλαιοποίησής τους.

Η Motor Oil για την οποία υπήρχαν κάποιες φήμες ότι εκδέχονταν να μπει μαζί με τη ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Global Standard στη θέση των δύο τραπεζικών μετοχών, τελικώς δεν εισήλθε στο δείκτη.

Θυμίζουμε ότι στο δείκτη MSCI Greece συμπεριλαμβάνονται από το FTSE 25 του Χ.Α. και οι μετοχές των Εθνικής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo, Τιτάνας καθώς επίσης και οι δύο τραπεζικές μετοχές που θα διαγραφούν στο τέλος Νοεμβρίου, καθώς οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015.