Η χειρότερη «εβδομάδα Ευχαριστιών» από το 2011 για τη Wall Street

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 20:38 - Τελευταία ενημέρωση: 23:29
-A +A

Τη χειρότερη εβδομάδα που συμπίπτει με την Ημέρα των Ευχαριστιών από το 2011 κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια με τον βιομηχανικό δείκτη Dow να ολοκληρώνει σήμερα τις συναλλαγές του με απώλειες ύψους 150 μονάδων. 

Το επενδυτικό κλίμα σήμερα επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη «βουτιά» που κατέγραψε νωρίτερα το πετρέλαιο το οποίο υποχώρησε κάτω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά εδώ κι ένα χρόνο την ώρα μάλιστα που οι τιμές του εμπορεύματος κινούνται προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από το 2014.

Επιπλέον, στο επίκεντρο βρίσκεται και η επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στη συνάντηση της G20 στο Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Τραμπ δεν εμφανίζει σημάδια υποχώρησης από την σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει έναντι του Πεκίνου. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Wall Street Journal μετέδωσε νωρίτερα πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν παρόχους κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ να αποφεύγουν τεχνολογικό εξοπλισμό από την κινεζική Huawei.

Σ' αυτό το κλίμα, o Dow έκλεισε με απώλειες κατά 0,74% στις 24.268 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο τεχνολογικός Nasdaw που έχασε κατά 0,48% στις 6.919 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφάνισε και ο S&P 500 που υποχώρησε κατά 0,66% στις 2.630 μονάδες.

Σχετικά, με τη νέα «βουτιά του αργού, αξίζει να αναφερθεί ότι παρότι οι παραγωγοί, σε μια προσπάθεια περιορισμού του παγκόσμιου πλεονάσματος, επεξεργάζονται τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι traders εκφράζουν τις ανησυχίες τους για μια νέα «βουτιά» του αργού.

Τα συμβόλαια Ιανουαρίου του brent υποχώρησαν 4,7% στα 59,65 δολάρια, καταγράφοντας την έβδομη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Το WTI υποχώρησε 3,73 δολάρια ανά βαρέλι ή 6,8% αγγίζοντας χαμηλό στα 50,9 δολάρια ανά βαρέλι και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο το WTI υποχωρεί 7,8%.

Υπενθυμίζεται, ότι ότι η αμερικανική αγορά θα κλείσει τρεις ώρες νωρίτερα σήμερα, όπως έχει καθιερωθεί από το 1992 για τη συνεδρίαση μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές περιμένουν ο όγκος των συναλλαγών να παραμείνει περιορισμένος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα