Η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε κέρδη στην Ευρώπη

Η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε κέρδη στην Ευρώπη

Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι ελπίδες πως θα μειωθεί η επιθετική ρητορική της κυβέρνησης Τραμπ στο θέμα της δασμολόγησης έδωσαν ώθηση στις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,4% - αν και είχε βρεθεί υψηλότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και οι μετοχές των περισσότερων επιχειρηματικών κλάδων κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, με τον γερμανικό δείκτη DAX να οδηγεί την κούρσα κλείνοντας τη διαπραγμάτευση με άνοδο 1,2%.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισαν με άνοδο 3,4%, μετά την είδηση ότι οι γερμανικές εταιρείες είναι πρόθυμες να στηρίξουν την απόφαση της Ε.Ε. για κατάργηση των δασμών στα εισαγόμενα από τις ΗΠΑ οχήματα, καθώς και το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία είπε στους επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ότι ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ θα μπορούσε να αναστείλει τις απειλές του για δασμολόγηση των ευρωπαϊκών οχημάτων εφόσον η Ε.Ε. λάβει την ίδια απόφαση.

Στα ταμπλό, ανοδικά κινήθηκε ο βρετανικός FTSE 100 κλείνοντας κατά 0,4% στις 7.603 μονάδες, όπως και ο DAX της Γερμανίας που ενισχύθηκε κατά 1,19% στις 12.464 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αύξηση κατά 0,86% στα κέρδη του κατέγραψε ο CAC 40 στις 5.386 μονάδες. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η Ιταλία με τον FTSE MIB να αυξάνεται κατά 1,05% στις 21.914 μονάδες.

Στην Ισπανία θετικό πρόσημό εμφάνισε και ο IBEX 35 με άνοδο 1,11% στις 9.866 μονάδες.

Τέλος, το ευρώ συνεχίζει ανοδικά έναντι του δολαρίου καθώς καταγράφει αύξηση 0,37% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,170 δολάρια/ευρώ.