ΓΔ: 914,21 2,79 (0,31 %)

Τζίρος: 33,87 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 914,21 2,79 (0,31 %)

Τζίρος: 33,87 εκατ. €   RT

Η αντεπίθεση των altcoins - Πώς το Bitcoin συμπαρασύρει τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα 

Η αντεπίθεση των altcoins - Πώς το Bitcoin συμπαρασύρει τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα 

Ως altcoins είναι γνωστά τα λοιπά κρυπτονομίσματα πέρα από το Bitcoin. Το Ripple ($XRP)  ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα $20 δισ, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του πίνακα κεφαλαιοποίησης, αφού ξεπέρασε το stablecoin Tether ($USDT). 

Το $XRP, σημειώνοντας άνοδο 66% αυτή την εβδομάδα, άγγιξε σχεδόν τα $0,50. Με υψηλό στα $0,49 το Σάββατο, διόρθωσε στα $0,44-0,45 το βράδυ της Κυριακής. Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το ψηφιακό νόμισμα της πλατφόρμας Ripple, σημείωσε την καλύτερη απόδοση της εβδομάδας. Αντίστοιχη αύξηση έχει να σημειώσει από τον Ιούλιο του 2019 που είχε αγγίξει τα $0,4939. Το Ripple ($XRP) έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρηματοοικονομικά ιδρύματα για το φθηνότερο κόστος ανταλλαγής χρημάτων μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων. Παρά το γεγονός ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση σε συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών της κοινότητας κρυπτονομισμάτων, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ιδιαίτερη υιοθέτηση από τις αγορές για τον σκοπό που προορίζεται. 

Θεαματική άνοδος και για το Ethereum, που ξεπέρασε τα $500 από τον Ιούλιο του 2018. Το απόγευμα της Κυριακής έφτασε τα $565. Η άνοδος σε επίπεδο ενός χρόνου ξεπερνάει πλέον τα 300%. Σε αντίθεση με το Bitcoin που βρίσκεται κοντά στην τιμή της υψηλότερης διαπραγμάτευσης του, το Ethereum υπολείπεται κατά 180% από το υψηλό των $1.433 που σημείωσε τον Δεκέμβριο του 2017. 

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο είναι πιθανότερο να δούμε τα $500 παρά μια πτώση, τουλάχιστον όχι πριν την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι πιθανό αρκετοί επενδυτές να αποφασίσουν να λάβουν κέρδη καθώς έχουν “εγκλωβιστεί” σε επίπεδα πολύ χαμηλής διαπραγμάτευσης για τα προηγούμενα δύο χρόνια. Εάν εδραιωθεί το επίπεδο των $600, υπάρχει μικρή αντίσταση μέχρι και τα $900. Σε γενικές γραμμές οι εξελίξεις είναι θετικές για το μεγαλύτερο blockchain. Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως οι μεγάλοι κάτοχοι συνεχίζουν να αγοράζουν $ETH. Αυτό διαφαίνεται και από την πρώτη των κρυπτονομισμάτων που είναι τοποθετημένα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. 

Αντίστοιχα, και το Bitcoin Cash, στο υψηλό των $304, σημείωσε άνοδο των 16% τις τελευταίες 24 ώρες. Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής διόρθωσε στα $288. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πέσει στα $240. Η συνολική κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος πλέον είναι $5,5 δισ. Πριν μια εβδομάδα το δίκτυο διαιρέθηκε στα δύο όπως είναι γνωστή η διαδικασία του hard fork. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται όταν οι miners δεν συμφωνούν ως προς τον κώδικα του κρυπτονομίσματος που πρέπει να επαληθεύσουν, και για αυτό αποφασίζουν να διαιρεθούν και να υποστηρίξουν δύο διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε είναι η εισαγωγή του φόρου 8% επί των νέων νομισμάτων που παράγονται για την αμοιβή των προγραμματιστών που συνεχίζουν την ανάπτυξη του δικτύου. Ένα μέρος προγραμματιστών του δικτύου με επικεφαλής τον Amaury Sechet, που ανήκει στην ομάδα BCH ABC πρότεινε ένα update του δικτύου που περιείχε το Coinbase Rule στο οποίο εισάγει έναν φόρο που θα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του δικτύου. Στον αντίποδα η ομάδα που είναι γνωστή ως Bitcoin Cash Node που είχε αφαιρέσει αυτό τον φόρο ήταν αντίθετη σε αυτή την απόφαση. Όταν κάποιοι miners αποφασίζουν να μην επαληθεύσουν τον κώδικα το δίκτυο χωρίζεται στα δύο, ένα που τρέχει το παλιό λογισμικό και ένα το καινούριο. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.