Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ ωθεί την Ευρώπη

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ ωθεί την Ευρώπη

Ηπια άνοδο καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία σημείωσε επιδόσεις καλύτερες από τις αναμενόμενες.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,1% με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,23% στις 7.570 μονάδες ενώ κέρδη 0,14% καταγράφει ο DAX της Γερμανίας στις 12.584 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία θετικά πρόσημα εμφανίζει ο CAC 40 που σημειώνει οριακή άνοδο στις 5.597 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,29% στις 22.049 μονάδες, ενώ οριακά διαπραγματεύεται η Ισπανία με τον IBEX 35 να κινείται στις 9.334 μονάδες.

Τέλος, οριακά κέρδη καταγράφει ο PSI 20 στην Πορτογαλία στις 5.197 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank μετά το ριζικό σχέδιο αναδιοργάνωσης που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κρίστιαν Σέβινγκ. Ειδικότερα, η μετοχή ενισχύθηκε νωρίτερα έως και 4% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό της κατά ένα πέμπτο.

Επίσης, το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Deutsche Bank περιλαμβάνει μείωση του κόστους λειτουργίας, επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων, μείωση προσωπικού και αποχώρηση από συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως πχ τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.