Η αγορά εργασίας «ωθεί» τη Wall Street

Η αγορά εργασίας «ωθεί» τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας που δημοσιεύτηκαν σήμερα και έδειξαν πως η ανεργία στις ΗΠΑ βρέθηκε σε χαμηλό 18 ετών.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η απόφαση των των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 228,10 μονάδες ή 0,91% και κινείται στις 24.638 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 66,98 μονάδες ή 0,89% και βρίσκεται στις 7.508 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 23,01 μονάδες ή 0,86% και κινείται στις 2.728 μονάδες.

Σε χαμηλό 18 ετών βρέθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ καθώς έφτασε στο 3,8% σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, δημιουργήθηκαν 223.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μαίο με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση να κάνουν λόγο για αύξηση 200.000 θέσεων.

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έκανε λόγο για μια «κακή ημέρα για το παγκόσμιο εμπόριο» και επεσήμανε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα αντισταθμίζουν τους δασμούς των ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lululemon Athletica inc κάνει άλμα 12,58% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και αναβάθμισε παράλληλα το outlook.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Micron Technology Inc κερδίζει 2,73% σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά την υποβάθμιση του στάτους της από την Morgan Stanley.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να παρακολοθούν τις εξελίξεις σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.