Η Boeing «πλήγωσε» τον Dow Jones

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 22:20
-A +A

Με μικρές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με αρνητικό πρωταγωνιστή για ακόμη μια ημέρα τη μετοχή της Boeing μετά το δυστύχημα από την πτώση του αεροσκάφους που κατασκεύασε η εταιρεία.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 96,22 μονάδες ή 0,38% στις 25.554 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 32,97 μονάδες ή 0,44% στις 7.591 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 8,22 μονάδες ή 0,41% και έκλεισε στις 2.791 μονάδες.

Χαμηλές πτήσεις για τη μετοχή της Boeing που σήμερα έχασε πάνω από 6% μετά το τραγικό δυστύχημα στις Αιθιοπικές αερογραμμές με τα επενδυτικούς οίκους να υποβαθμίζουν το στάτους της.

Με δύο συντριβές αεροσκαφών τύπου 737 ΜΑΧ το τελευταίο εξάμηνο την απαγόρευση των πτήσεων για το Boeing 737 Max στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και μετά τις ανάλογες αποφάσεις αρκετών χωρών.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα στο ζήτημα του Brexit με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο που αποφάσισε την απόρριψη του σχεδίου συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit

Στα μάκρο της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε προσαρμοσμένη βάση 0,2% τον Φεβρουάριο. Ο δομικός δείκτης πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 0,1%, έναντι 0,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Dick’s Sporting Goods Inc υποχώρησε κατά 11,5% με την εταιρεία να ανακοινώνει μείωση κατά 6,43% των πωλήσεων της κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, για την αναθεωρημένη συμφωνία Μέι - Γιούνκερ για το Brexit

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα