7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

HSBC: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο 2021

HSBC: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο 2021
Shutterstock

Υπερδιπλαστιάστηκαν τα κέρδη της HSBC Holdings στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς οι πιστωτικές απώλειες αντιστράφηκαν και η τράπεζα επέστρεψε στα κέρδη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 6,4 δισ. δολ. τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας την εκτίμηση για κέρδη 4,3 δισ. δολ, όιπως ανακοίνωσε η τράπεζα με έδρα στο Λονδίνο με την Ασία να εξακαλουθεί να είναι το μεγαλύτερο επίκεντρο των κερδών.
Οι μετοχές της HSBC σημείωναν άνοδο 2,7% στο Χονγκ Κονγκ.

«Η παγκόσμια τραπεζική και οι αγορές είχαν ένα καλό τρίμηνο και είδαμε σταθερή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πλούτου και της εμπορικής χρηματοδότησης της Ασίας, καθώς και των στεγαστικών στο Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Νόελ Κουίν.

Παρά την ανάκαμψη των κερδών, τα έσοδα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% περίπου στα 12,99 δισ. Δολάρια εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων σε όλες τις δραστηριότητες της παγκοσμίως.

Τον Φεβρουάριο η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην ασιατική αγορά περί τα 6 δισ. δολάρια καθώς σταδιακά απομακρύνεται από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η HSBC έχει ήδη ανακοινώσει πως «ελαφρύνει» το χαρτοφυλάκιο της από ορισμένες λιανικές δραστηριότητες, καθώς «εξερευνά οργανικές και μη-οργανικές επιλογές» για τα καταστήματά της στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πωλήσεις στην Ευρώπη.