HSBC: Το bitcoin δεν είναι για εμάς

HSBC: Το bitcoin δεν είναι για εμάς

Η HSBC δε σχεδιάζει να ανοίξει δικό της ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ή να προσφέρει κρυπτονομίσματα ως επενδυτική επιλογή στους πελάτες της, λόγω της υψηλής τους μεταβλητότας και της έλλειψη διαφάνειας που έχουν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νοέλ Κουίν στο πρακτορείο Reuters.

Η τοποθέτηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας έρχεται την ώρα που το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, το bitcoin, έχει υποχωρήσει σχεδόν 50% από τα υψηλά του έτους, μετά τις ανακοινώσεις της Κίνας για αυστηρότερα μέτρα στα πλαίσια εξόρυξης και συναλλαγών του bitcoin και τα τελευταία αρνητικά tweets του Έλον Μασκ.

Σημειώνεται επίσης ότι η θέση της HSBC απέναντι στα κρυπτονομίσματα έρχεται σε αντίθεση με εκείνη άλλων μεγάλων τραπεζών, όπως της Goldman Sachs, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters είχε επανεκκινήσει τον Μάρτιο τη λειτουργία του τομέα της trading κρυπτονομισμάτων.

«Δεδομένης της μεταβλητότητας, δεν συμμετέχουμε στο Bitcoin ως asset, εάν οι πελάτες μας θέλουν να τοποθετηθούν εκεί φυσικά και μπορούν, αλλά δεν το προωθούμε ως asset στον κλάδο διαχείρισης πλούτου μας», δήλωσε ο Κουίν.

«Για παρόμοιους λόγους, δε βιαζόμαστε να μπούμε ούτε στην αγορά των stablecoins», πρόσθεσε ο ίδιος, για τα ψηφιακά νομίσματα που επιδιώκουν να περιορίσουν την εγγενή αστάθεια των κρυπτονομισμάτων, συνδέοντας την αξία τους σε στοιχεία όπως το δολάριο ΗΠΑ.