H Microstrategy προσφέρει 1 δισ. σε μετοχές για να αγοράσει Bitcoin

H Microstrategy προσφέρει 1 δισ. σε μετοχές για να αγοράσει Bitcoin

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ολοκλήρωσε μια προσφορά ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να τροφοδοτήσει επιπλέον αγορές bitcoin, η MicroStrategy ανακοίνωσε με κοινοποίηση στο SEC ότι μπορεί να πουλήσει κινητές αξίες αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά τη χρήση των εσόδων, η MicroStrategy ανέφερε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από οποιεσδήποτε πωλήσεις μετοχών για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης περισσότερων bitcoin.

Το χρονοδιάγραμμα είναι αξιοσημείωτο δεδομένου ότι τα τελευταία αναφέρουν πριν από την ολοκλήρωση της προσφοράς χρέους ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων - οι επενδυτές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Η MicroStrategy διατηρεί επί του παρόντος περισσότερα από 92.000 BTC στον ισολογισμό της, ποσό αξίας περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Φαίνεται να υπάρχει μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος από το ETH σε BTC τις τελευταίες συνεδρίες, με το βραχυπρόθεσμο BTC RV να αυξάνεται πάνω από το 100% έναντι του ETH κάτω του 100%. 

Ωστόσο, το ETH IV διαπραγματεύεται με ένα premium 10-20% στο BTC, το οποίο αναμένουμε ότι η απόκλιση θα περιοριστεί στο προσεχές μέλλον.

Το Risk-Reversal φαίνεται να αυξάνεται καθώς η αγορά είναι λιγότερο φοβισμένη στην πιθανή κάθοδο . Αν δούμε ένα breakout 42.000 BTCUSD, έχει τα προοπτικές να πάει στο 50,000 BTCUSD - όπως διαφαίνεται από το falling wedge breakout. 

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Αγοράς (FOMC) έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη για να συζητήσει την πολιτική. Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση στις 2 μ.μ. ET την Τετάρτη.

Ενώ η ομοσπονδιακή τράπεζα είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητα τις πολιτικής της, ορισμένοι αναλυτές ανησυχούν ότι η τράπεζα μπορεί να έχει ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξο τόνο μετά τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Η Fed μπορεί να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα για να μειώσει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που ενισχύει τη ρευστότητα  της αγοράς που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Οποιαδήποτε υπόδειξη πρόωρης μείωσης ή αύξησης των επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει αποτροπή του κινδύνου περιορίσει πιθανά κέρδη για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Εναλλακτικά, μια έντονα διατυπωμένη δέσμευση να διατηρήσει την χρηματοδότηση θα ενισχύσει την προοπτική του bitcoin ως αντιπληθωριστική επένδυση.