Goldman Sachs: Καθησυχαστικό το γ' τρίμηνο των ελληνικών τραπεζών

Goldman Sachs: Καθησυχαστικό το γ' τρίμηνο των ελληνικών τραπεζών

Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου των ελληνικών τραπεζών δεν προσέφεραν εκπλήξεις, από λειτουργική σκοπιά, υπήρξαν ωστόσο καθησυχαστικά, καταδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη βελτίωση στον κλάδο, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, αναφέρει σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες, με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2016, η Goldman Sachs.

Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι η κεφαλαιακή διάβρωση των ελληνικών τραπεζών σταμάτησε, το σύστημα καταγράφει εισροές καταθέσεων, ενώ αναμένουν αύξηση της κερδοφορίας τους κατά 2%-3% την περίοδο 2017-2020.

Ωστόσο, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνουν υπό πίεση τα επόμενα χρόνια.

Η Goldman Sachs επαναλαμβάνει την προτίμησή της για τη μετοχή της Alpha Bank, δίνοντας σύσταση buy και διατηρώντας αμετάβλητη τιμή-στόχο 2,20 ευρώ, η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 15%. Επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μοναδική ελληνική τράπεζα χωρίς κρατική βοήθεια, με καλύτερη του μέσου όρου ποιότητα ενεργητικού, στοιχεία που προσφέρουν στη διοίκησή της αυξημένη λειτουργική ευελιξία.

Για τις μετοχές των Πειραιώς, Eurobank και ΕΤΕ δίνει σύσταση neutral με τιμές στόχους αμετάβλητες στα 0,25 ευρώ για την ΕΤΕ, 0,70 ευρώ για τη Eurobank και 0,20 για την Τρ. Πειραιώς.