«Γκάζι» πάτησε η Wall Street

«Γκάζι» πάτησε η Wall Street

Θετικά υποδέχτηκε η αμερικανική αγορά την διαφαινόμενη απόφαση Τραμπ να αναβάλει την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, με τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους καταγράφοντας αξιόλογα κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της Wall ήταν αρνητικό με τον Dow Jones να χάνει σχεδόν 190 μονάδες, ωστόσο καταλυτική επίδραση στην αλλαγή κλίματος είχε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα αναβάλει την απόφασή του σχετικά με την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά τους. Σύμφωνα δε με το Bloomberg η αναβολή θα είναι για έξι μήνες.

Έτσι, ο Dow Jones τελικά κατέγραψε κέρδη 116 μονάδων ή 0,45% και ολοκλήρωσε στις 25.648 μονάδες, ο διευρυμένος S&P ενισχύθηκε κατά 16,55 μονάδες ή 0,58% στις 2.850 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία ακολούθησε ο τεχνολογικός Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 1,13% και ολοκλήρωσε στις 7.822 μονάδες, έχοντας κερδίσει 87,65.

Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά το ισχυρό sell-off της Δευτέρας με τον Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται πιο διαλλακτικός στις δηλώσεις του και συνάμα αισιόδοξος για την επόμενη συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι ίσως αποτελεί ένδειξη για πίεση του κλάδου λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 0,5% με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση να προβλέπουν ότι θα μείνει αμετάβλητη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Macy's Inc. παρά το άλμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποχώρησε κατά 0,46%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο αλλά έσοδα που υπολείπονταν αυτών.

Στο μεταξύ, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ενισχύθηκε κατά 1,58% καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα με κέρδη είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές τους και οι ευρωαγορές, στον απόηχο της απόφασης Τραμπ.