ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Γιατί 500 $BTC απειλούν την «ισορροπία« της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Γιατί 500 $BTC απειλούν την «ισορροπία« της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Τη Δευτέρα το Bitcoin σημείωσε άνοδο 8%, καταφέρνοντας να κερδίσει το χαμένο έδαφος έπειτα από τις σημαντικότερες πτώσεις που έχει καταγράψει από τον Μάρτιο του 2020. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος είχε υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα κατά 21% από τα ιστορικά υψηλά. Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι ο Φεβρουάριος έκλεισε θετικά σημειώνοντας αύξηση 36% για το Bitcoin, και στο σύνολο για τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Τέσσερις σημαντικοί λόγοι οδήγησαν θετικά την αγορά:

-Η Citigroup, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, δήλωσε ότι το Bitcoin βρίσκεται στη διαδικασία της ενσωμάτωσης από τα ινστιτούτα.

-Το Google Finance, πλέον συμπεριλαμβάνει ειδική έκδοση για τα κρυπτονομίσματα

-Η MicroStrategy συνεχίζει να προσθέτει στα αποθεματικά της BTC- αγοράζοντας επιπλέον 328 $BTC αξίας $15 εκατομμυρίων.-Η Rakuten, ένα από τα μεγαλύτερα ιαπωνικά ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα, υποστηρίζει πλέον πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα. Συγκεκριμένα μηνιαίως για συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα.

Την ίδια στιγμή, λύτρα αξίας περίπου $23,8 εκατομμυρίων ή αλλιώς 500 $BTC δημιουργούν νέες αναταράξεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

θα μπορούν να αγοράζουν καταναλωτικά προϊόντα, ταξίδια, ή ακόμα και ως μέθοδος πληρωμής σε καταστήματα MC Donalds και τα super market 7 Eleven. To σημαντικότερο είναι ότι δεν προβλέπεται κάποια fees για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, ωστόσο υπάρχει ένα όριο μέχρι $940 Χάκερ απειλούν την εταιρεία Tether, που εκδίδει το stablecoin Tether, πως θα κοινοποιήσουν ευαίσθητα αρχεία που θα αποσταθεροποιήσουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία με ανάρτηση της στο Twitter δήλωσε πως δεν προτίθεται να πληρώσει τα λύτρα. Οι χάκερς απειλούν πως εάν δεν λάβουν την πληρωμή μέχρι αύριο θα δημοσιεύσουν τα δεδομένα που θα βλάψουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων στο σύνολο, και όχι μόνο το Tether.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως μπορεί να είναι απλά μια αρπαχτή που δεν έχει κάποιο σημαντικό αντίκρισμα, ή βρίσκεται από πίσω μια οργανωμένη προσπάθεια να βλάψουν το Tether. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούν πως όσοι θέλουν να βλάψουν το κρυπτονομίσματα οδηγούνται σε «απεγνωσμένες προσπάθειες».

Πλέον η προθεσμία έχει επίσημα περάσει, ωστόσο δεν έχει γίνει κάποια δημοσίευση…