Για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο πάνω από τα 1,3 δολάρια η στερλίνα

Για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο πάνω από τα 1,3 δολάρια η στερλίνα

Για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο η στερλίνα ξεπέρασε τα 1,3 δολάρια, επηρεαζόμενη από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, τη στιγμή που το δολάριο ολισθαίνει έναντι των βασικών «αντιπάλων» του.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το βρετανικό νόμισμα έφτασε μέχρι τα 1,3046 δολάρια, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ότι οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Απρίλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Ο συνδυασμός των αυξανόμενων καταναλωτικών δαπανών του Ηνωμένου Βασιλείου και της “θύελλας” που προκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει αντιστρέψει αποφασιστικά την ισορροπία υπέρ της λίρας έναντι του δολαρίου», τόνισε ο David Lamb της Fexco Corporate Payments.

«Η συμπίεση των μισθών στη Βρετανία ενδέχεται να έχει διώξει κάθε ελπίδα να αυξήσει η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκια φέτος, αλλά η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας με εκπληκτικό ρυθμό και η λιανική ανάπτυξη είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Πάντως, ακόμη και με το άλμα αυτό, η στερλίνα παραμένει κάτω από το δολάριο κατά 13% από τις 23 Ιουνίου, οπότε και ψηφίστηκε να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.