7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Άλμα 3% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάρτιο

Γερμανία: Άλμα 3% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάρτιο
Shutterstock

Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά προκάλεσε άλμα στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Μάρτιο, καταδεικνύοντας ότι οι κατασκευαστές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα στηρίξουν την ανάκαμψη στο δεύτερο τρίμηνο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία έδειξαν ότι οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 3% το μήνα με εποχικά προσαρμοσμένους όρους. Η εκτίμηση του Reuters έκανε λόγο για άνοδο 1,7%, μετά από την αναθεωρημένη ανοδική αύξηση 1,4% τον Φεβρουάριο και αύξηση 0,8% τον Ιανουάριο.

Σε ετήσια βάση, οι νέες παραγγελίες ανέκαμψαν κατά 27,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα lockdown λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Οι εγχώριες παραγγελίες τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 4,9% το μήνα, ενώ οι κρατήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν 1,6%. Παρατηρώντας τους βιομηχανικούς τομείς, η αύξηση του πρωτογενούς αριθμού οφείλεται κυρίως στην έντονη ζήτηση καταναλωτικών αγαθών, η οποία αυξήθηκε κατά 8,5%, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Οι παραγγελίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές στους τομείς της μηχανολογίας, της κατασκευής εξοπλισμού επεξεργασίας δεδομένων και ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: Reuters