GameStop: Αποχωρεί ο CEO Τζόρτζ Σέρμαν τον Ιούλιο - Άλμα για τη μετοχή

GameStop: Αποχωρεί ο CEO Τζόρτζ Σέρμαν τον Ιούλιο - Άλμα για τη μετοχή

Ο διευθύνων σύμβουλος της GameStop Τζόρτζ Σέρμαν θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος Ιουλίου, ολοκληρώνοντας μία θητεία η οποία σημαδεύτηκε από αποτυχίες και συνεχείς απώλειες στόχων.

Η GameStop έγινε η «αγαπημένη» των μικροεπενδυτών που συντονίζονται μέσω της πλατφόρμας Reddit στις αρχές του έτους, οι οποίοι εκτίναξαν την τιμή της μετοχής της προκειμένου να πλήξουν τους short sellers, που την είχαν σορτάρει. H είδηση της αποχώρησής του πυροδοτεί μεγάλη άνοδο κατά 9% τη μετοχή στη διάρκεια της προσυνεδρίασης στη Wall Street, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 168,46 δολάρια. 

Ωστόσο, η εταιρεία φυσικών καταστημάτων λιανικών πωλήσεων videogames συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς έχασε τους στόχους της τόσο όσον αφορά τα έσοδα όσο και τα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο, μολονότι έλαβε ώθηση από μια σειρά νέων κονσολών που βγήκαν στο εμπόριο.

Η εταιρεία δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι θα πουλήσει έως και 3,5 εκατ.  μετοχές και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επιταχύνει την αλλαγή του επιχειρηματικού της μοντέλου προς το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο επενδυτής Ράιαν Κόεν, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει σύντομα πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, σχεδιάζει μια πλήρη αναδιάρθρωσή της, δίνοντας έμφαση στο διαδικτυακό εμπόριο έναντι των φυσικών καταστημάτων, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.