FWD: Προετοιμάζεται για εισαγωγή στη Wall Street η εταιρεία του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Λι

FWD: Προετοιμάζεται για εισαγωγή στη Wall Street η εταιρεία του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Λι

Η FWD, η ασιατική ασφαλιστική εταιρεία που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Λι, υπέβαλε τα έγγραφα για να εισαχθεί στην Wall Street με αξία που υπολογίζεται στα 13 δισ. δολάρια. 

Στόχος της FWD είναι να συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τη πώληση μετοχών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Bloomberg το οποίο εκτιμά την αξία της ασφαλιστικής στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. H FWD είχε 9,8 εκατομμύρια πελάτες, 6.100 υπαλλήλους και 62,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Η FWD η οποία ιδρύθηκε το 2013, έχει πραγματοποιήσει πολλές εξαγορές σε ολόκληρη την Ασία τα τελευταία χρόνια. Έχει παρουσία σε αγορές όπως Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Ιαπωνία και Μαλαισία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Οι μετόχοι της μειοψηφίας περιλαμβάνουν τους συναφείς ασφαλιστές Swiss Re AG, καθώς και τις GIC Ventures, RRJ Capital και Hopu Investments.

Ο Ρίτσαρντ Λι, γιος του πιο σημαντικού επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ  Λι Κα-σινγκ,  χρησιμοποίησε τα τεράστια κεφάλαια του πατέρα του για να ιδρύσει το 1991 την εταιρεία Star TV. Ενα πανασιατικό δορυφορικό κανάλι, το οποίο ωστόσο γρήγορα «ξεφορτώθηκε». Η κίνηση να πουλήσει τη ζημιογόνο ως και σήμερα επιχείρηση της Star TV στην εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοκ, τη News Corp., το 1995 και μάλιστα με κέρδη περίπου 800 εκατ. δολάρια αποδείχθηκε ευφυής.