Φρένο στο ανοδικό σερί του πετρελαίου - Απώλειες 5%

Φρένο στο ανοδικό σερί του πετρελαίου - Απώλειες 5%

Πτωτικά κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, για πρώτη φορά μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την υπεροπροσφορά του εμπορεύματος, ενώ αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με την πληρότητα των αποθηκευτικών χώρων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη, τα αποθέματα του αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά περισσότερο από την αύξηση που ανέμεναν οι επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, μετά από το πενθήμερο ανοδικό σερί, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημειώνει απώλειες 5,25% ή 1,29 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώνεται στα 23,27 δολάρια/βαρέλι.

Απώλειες καταγράφει και η τιμή του ευρωπαϊκού Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να καταγράφει πτώση 6,62% ή 2,05 δολάρια/βαρέλι και βρίσκεται στα 28,95 δολάρια/βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό αργό την Δευτέρα είχε καταγράψει κέρδη 3%, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 20 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, ενώ το 5νθήμερο ανοδικό σερί που συμπλήρωσε σήμερα είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούλιο του 2019.