Φούσκα... ξεφούσκα, τα κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν την JPMorgan

Φούσκα... ξεφούσκα, τα κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν την JPMorgan

Τι κι αν ο Jamie Dimon, ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες παγκοσμίως, χαρακτηρίζει το bitcoin «απάτη» και εκτιμά ότι είναι μία φούσκα που θα σκάσει, σήμερα η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων άγγιξε νέο υψηλό, φτάνοντας τα $370 δισ. και ξεπερνώντας την αξία της JPMorgan, η οποία βρίσκεται στα $336,8 δισ.

Το Bitcoin ενισχύθηκε και βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα $12.000, ουσιαστικά «ανεβάζοντας» ολόκληρη την αγορά. 

Μετά τα σημερινά κέρδη, το Bitcoin έχει στην αγορά συνολική αξία περίπου $203 δισ. - πάνω από τη διπλάσια κεφαλαιοποίηση της Goldman Sachs.

Αναλυτές εκτιμούν ότι όλο και περισσότερα κεφάλαια θεσμικών επενδυτών θα εισρεύσουν στο bitcoin, καθώς πολλά χρηματιστήρια παραγώγων ετοιμάζονται για τη διαπραγμάτευση του πρώτου παραγώγου μελλοντικής εκπλήρωσης για το ψηφιακό νόμισμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το CME, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων στον κόσμο με έδρα της Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο ανακοίνωσε ότι πλέον έχει λάβει όλες τις άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές. Η διαπραγμάτευση του πρώτου παραγώγου μελλοντικής εκπλήρωσης για το Bitcoin ξεκινάει και επίσημα στις 18 Δεκεμβρίου.

Τα futures θα διαπραγματεύονται βάση της τρέχουσας ισοτιμίας του Bitcoin που θα βασίζεται στα ανταλλακτήρια Bitstamp, GDAX, itBit και Kraken.