Εξάλειψε τις απώλειες και γύρισε θετικά το χρηματιστήριο

Εξάλειψε τις απώλειες και γύρισε θετικά το χρηματιστήριο

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Χθες είχαμε το μνημειώδες «άδειασμα» όπου από ενδοσυνεδριακά κέρδη έως 2,71% το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση. Σήμερα βλέπουμε την άλλη πλευρά του… νομίσματος, που πιστοποιεί ότι οι αγορές έχουν τους δικούς τους νόμους και κανόνες, καθώς από απώλειες έως 2,20%, ο Γενικός Δείκτης γύρισε το απόγευμα θετικά!

Πρόκειται για μια προσπάθεια αυτοσυντήρησης και άμυνας μπροστά στη διαγραφόμενη καταστροφή και στο ενδεχόμενο απώλειας ακόμη και της ζώνης των 610-600 μονάδων, καθώς κάποια δυνατά blue chips γύρισαν θετικά, στηρίζοντας την αγορά.

Πλέον, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 627,88 μονάδες με άνοδο 0,33%, ενώ η αξία συναλλαγών, διαμορφώνεται μόλις στα 34 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε εξαιρετικά αργό τέμπο. Θυμίζουμε πως στο χαμηλό ημέρας, εν μέσω του αρχικού πανικού ο Γενικός Δείκτης είδε το χαμηλό των 610,51 μονάδων.

Στις τράπεζες που αρχικώς πιέστηκαν σημαντικά με την Πειραιώς να χάνει άνω του 8%, η εικόνα πλέον είναι μεικτή, με τις Πειραιώς και Eurobank σε θετικό έδαφος, ενώ Εθνική και Alpha Bank υποχωρούν.

Στο χώρο των blue chips, στήριγμα με θετική κίνηση δίνουν πλέον τίτλοι όπως Coca Cola HBC, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Grivalia Properties, Aegean Airlines και Σαράντης. Αντιθέτως, υποχωρούν οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Viohalco, Fourlis και Lamda Development. Μένει να δούμε πως θα κλείσει η αγορά, σε μια ακόμα συνεδρίαση… ροντέο.