ΕUR/USD: Σε αναμονή των εξελίξεων σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

ΕUR/USD: Σε αναμονή των εξελίξεων σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

Το EUR/USD παραμένει στην περιοχή κάτω του 1,21 καθώς οι traders συναλλάγματος προετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα. Αλλά προς ποια κατεύθυνση; Δύο σημαντικές συνομιλίες αναμένεται να είναι καθοριστικές για την πορεία της ισοτιμίας .

Καταρχάς ο τραπέζι δείπνου στις Βρυξέλλες σήμερα στις 19:00 GMT - όπου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντά τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον με θέμα το Brexit. Περαιτέρω αναφορές από τις συνομιλίες πριν από τη σύνοδο κορυφής πιθανόν να προκαλέσουν ασταθή διαπραγμάτευση πριν από μια έντονη κατεύθυνση μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση. Μια πιθανή σημαντική πρόοδος προς τα εμπρός θα ενισχύσει το κοινό νόμισμα, ενώ η κατάρρευση των συνομιλιών θα προκαλούσε σημαντικές απώλειες.

Επιπλέον οι αγορές αναμένουν τις εξελίξεις από την άλλη πλευρά  του Ατλαντικού , όπου   Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Munchin, δήλωσε ότι το 90% των λεπτομερειών του πακέτου στήριξης θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Ωστόσο, πρόκειται πάντα για το υπόλοιπο 5% ή 10%.

Οι αγορές θα χρειαστεί να περιμενουν ανυπόμονα  για να ακούσουν ενημερώσεις. Το δολάριο ως  ασφαλές καταφύγιο θα πιεστεί αν οι συνομιλίες σημειώσουν πρόοδο ενώ αντίστοιχα αναμένεται  να ενισχυθεί αν υπάρξει αδιέξοδο​. ​