Εuropcar: Απέρριψε προσφορά εξαγοράς της Volkswagen ύψους 2,2 δισ. ευρώ

Εuropcar: Απέρριψε προσφορά εξαγοράς της Volkswagen ύψους 2,2 δισ. ευρώ

Η Europcar Mobility Group απέρριψε προσφορά εξαγοράς της Volkswagen AG, η οποία εκτιμά την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Μια κοινοπραξία με επικεφαλής τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσέφερε περίπου 44 σεντς ανά μετοχή για την Europcar νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, με την  Europcar, η οποία ελέγχεται από μια ομάδα hedge funds να θεωρεί την πρόταση πολύ χαμηλή.

Η Europcar έχει προσελκύσει έκτοτε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο όμως υποχώρησε με την επέλαση του κορονοϊού. Τα πλήγματα της πανδημίας στον κλάδο του τουρισμού «γονάτισαν» τις δραστηριότητες του τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων. Ενδεικτικά, η ανταγωνιστική της Europcar, η αμερικανική Hertz, κήρυξε πτώχευση το 2020.

Η Volkwagen εξετάζει τη συνεργασία με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων καθώς προσπαθεί να αυξήσει τα σημεία προώθησης του νέου στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναπτύσσει. Εξάλλου, η εταιρεία δεν είναι ακόμα σίγουρη για το πώς θα διαμορφωθεί η αξία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όταν έχουν χρησιμοποιηθεί για λίγα χρόνια. Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Volkswagen θα μπορεί να εκμεταλλευθεί τα περίπου 1.150 καταστήματα της Europcar σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και στα κέντρα των πόλεων. Μέσω αυτών θα μπορεί να προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για επιχειρήσεις ταξί ή τον διαμοιρασμό διαδρομών (ride-sharing).

Ετσι, η Volkswagen θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, η οποία προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών. Επίσης, μέσω της πιθανής συνεργασίας με τη Europcar, η Volkswagen θα μπορεί να διαφημίσει περισσότερο το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το ID.3, προωθώντας το σε περισσότερους οδηγούς.