Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα - Brexit

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα - Brexit

Συγκρατημένα ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων σχετικά με το Brexit, αλλά και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να πάει τη χώρα σε νέες εθνικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, με τη βουλή των Κοινοτήτων να έχει τον τελευταίο λόγο.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πήρε κάποια απόφαση για τη διάρκεια της παράτασης του Brexit την Παρασκευή, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι επενδυτές αντέδρασαν την Παρασκευή και στη μεγάλη ροή εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε καθαρές ζημιές για το γ'' τρίμηνο, λόγω του πλήγματος 1,4 δισ. στερλινών που χρειάστηκε να δαπανήσει για ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ωστόσο η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 2,2%.

Η ιταλική εταιρεία ενδυμάτων Moncler είδε τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 10,7%, ενώ στον αντίποδα η μετοχή της United Internet βυθίστηκε κατά 20% περίπου, ενώ  η μετοχή της Ubisoft έπεσε κατά 16%.

Στα ταμπλό, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 398 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,05% στις 7.324 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,17% στις 12.894 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,67% στις 5.722 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 9.430 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,36% στις 22.608 μονάδες.

 

 

Στα μακροοικονομικά, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo για τη Γερμανία παρέμεινε στις 94,6 μονάδες παρέμεινε καταγράφοντας μικρή άνοδο από το χαμηλό επτά ετών που είχε σημειώσει τον περασμένο Αύγουστο.