Ethereum: Ξεπερνά σε απόδοση το Bitcoin με άνοδο 100% από τα χαμηλά του Ιουνίου

Ethereum: Ξεπερνά σε απόδοση το Bitcoin με άνοδο 100% από τα χαμηλά του Ιουνίου

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ξεπερνά σε αποδόσεις το bitcoin, μετά τα χαμηλά που σημείωσε στα μέσα Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σημαντική αναβάθμιση στο blockchain του.

Το Bitcoin έφτασε στο χαμηλό των 17.601 δολαρίων στις 19 Ιουνίου και έχει αυξηθεί περίπου 31% από τότε, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.
Το Ether που σημείωσε το χαμηλό του στις 19 Ιουνίου στα 880,93 δολάρια, έχει έκτοτε αυξηθεί κατά 106%.

Ethereum

Bitcoin

Η μεγάλη απόκλιση στην απόδοση ανάμεσα στα δύο κρυπτονομίσματα οφείλεται σε έναν σημαντικό παράγοντα: μια μεγάλη αναβάθμιση στο blockchain του ethereum.

Η αναβάθμιση του Ethereum, που ονομάζεται «συγχώνευση», έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου μετά από πολλές καθυστερήσεις. Το blockchain θα αλλάξει από ένα λεγόμενο σύστημα proof-of-work σε ένα μοντέλο που ονομάζεται proof-of-stake. 

Ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι η κίνηση αυτή, θα κάνει το δίκτυο ethereum ταχύτερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Τόσο το bitcoin όσο και το ether εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από 60% χαμηλότερα, από το ιστορικό υψηλό – το οποία πέτυχαν τον Νοέμβριο – λόγω της κατάρρευσης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων που καταγράφεται μέσα στο 2022.

Ο κλάδος έχει χτυπηθεί από μια σειρά θεμάτων χρεοκοπίας και προβλημάτων ρευστότητας αλλά και αποτυχημένα projects που οδήγησαν σε εξάλειψη σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά.

Το πρόσφατο ράλι που καταγράφει το Ethereum, το οποίο διπλασιάστηκε μέσα σε δύο μήνες, ήταν γρήγορο, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί, με πιθανή αντίσταση γύρω στα $2.000.

Απότομη βουτιά

Όλα αυτά ενώ το Bitcoin βρίσκεται ξανά σε χαμηλό τριών εβδομάδων μετά από μία απότομη βουτιά που κατέγραψε σήμερα Παρασκευή, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την έντονη μεταβλητότητα που κυριαρχεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ο λόγος της πτώσης δεν είναι σαφής, μεταδίδει το Reuters. Το Bitcoin υποχώρησε έως και 7,7% στα 21.404 δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά και πλέον κινείται στα $22.047.Το Ethereum καταγράφει επίσης βουτιά 5% στα 1.753 δολάρια.