ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Ethereum, FEI Labs και Uniswap V.3 προμηνύουν θερμό καλοκαίρι για τα κρυπτονομίσματα

Ethereum, FEI Labs και Uniswap V.3  προμηνύουν θερμό καλοκαίρι για τα κρυπτονομίσματα

Το Ethereum διαπραγματεύτηκε το Σαββατοκύριακο σε νέα υψηλά ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα $2,100, ενώ γενικότερα τα altcoins είχαν ρόλο πιλότου αυτή την εβδομάδα με πολλά ψηφιακά νομίσματα όπως το Binance Coin και το Polkadot να διαπραγματεύονται στα ιστορικά υψηλά τους.

Παράλληλα με το Ethereum, πολλά άλλα δίκτυα blockchains που ανήκουν σε αυτά που το ανταγωνίζονται και τα ομαδοποιούμε στα “Ethereum Killers”, βλέπουν τις κεφαλαιοποιήσεις τους να εκτοξεύονται.

Την ίδια ώρα, οι traders futures του $ΕΤΗ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι διαβλέποντας τα $2.500 ως τον επόμενο στόχο βραχυπρόθεσμα για το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, που σημείωσε αύξηση 24% στον απόηχο της είδησης ότι η VISA θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο του για την εκκαθάριση συναλλαγών. Άλλωστε η αξία του Ethereum έχει τριπλασιαστεί μέσα στο έτος.

Από την άλλη, οι χρήστες του δικτύου και αρκετοί προγραμματιστές αναμένουν την υιοθέτηση του EIP-1559 που αναμένεται τον προσεχή Ιούλιο και υπόσχεται να μειώσει τα τέλη συναλλαγών στο δίκτυο που έχουν εκτοξευθεί σε πλαίσια που το καθιστούν μη λειτουργικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά 77% τις τελευταίες ημέρες, με το μέσο όρο συναλλαγών στα $22,97.

Πέρα από τους traders, ιδιαίτερα επικερδής ήταν και η προγενέστερη περίοδο για τους Ethereum miners. Τα κέρδη από τη δραστηριότητα mining ξεπέρασαν τα $1,38 δις για τον Μάρτιο. Το 47,22% εξ αυτών προήλθε από τα τέλη συναλλαγών, και τα υπόλοιπα από τα inflation rewards του δικτύου.
 

Ιστορικά, η αύξηση στην αξία διαπραγμάτευσης του Ethereum είναι συνδεδεμένη με αυξήσεις σε υψηλά για τα υπόλοιπα altcoins, ενώ τροφοδοτούσε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και χρηματοδότησης νέων project.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η προσφορά αξίας 639.000 ETH ή αλλιώς $1,27 δις του Fei Labs που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο και φιλοδοξεί στην δημιουργία ενός σύγχρονου algorithmic stablecoins.

Τα αλγοριθμικά stablecoins είναι επιμέρους κεφαλαιοποιημένα με assets και η διασυνδεδεμένη αξία τους (pegged value) εξασφαλίζεται από τα ρίσκα που λαμβάνουν οι token holders του δικτύου, οι οποίοι κερδίζουν από τέλη συναλλαγών αλλά και seigniorage (το εισόδημα που προκύπτει από το εκδοτικό προνόμιο κεφαλαίων).Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση του αποκεντρωμένου stablecoin $FEI.

Περισσότεροι από 17.000 χρήστες συμμετείχαν στην προσφορά, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει αναθερμανθεί η αγορά και προμηνύεται ένα ακόμα θερμό καλοκαίρι για τις εφαρμογές της αποκεντρωμένης οικονομίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τρίτη έκδοση του αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου Uniswap, αναμένεται τον Μάιο και είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει έναν νέο κύκλο καινοτομίας. Το FEI Labs τροφοδότησε ήδη ρευστότητα στο Uniswap, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη δεξαμενή ρευστότητας με $2,6 κεφαλαίων.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.