Έσπασε το «φράγμα» των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Έσπασε το «φράγμα» των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Με τις Alpha Bank και ΕΤΕ να τραβούν το Χρηματιστήριο σε νέα υψηλά 14 μηνών, καθώς έχουν απορροφήσει το 40% της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας, ο Γενικός Δείκτης μπήκε αισίως στην περιοχή των 900 μονάδων, με αυξημένους τζίρους μεσοσταθμικά και ένα πολύ αισιόδοξο κλίμα.

Οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές συνεχίζουν να χαρίζουν κέρδη στους μετόχους τους, με το σημαντικότερο ωστόσο να παραμένει ο τρόπος που οι τιμές αυτών ανέρχονται, καθώς είναι αφενός ομαλός, αφετέρου αφορά στο σύνολο του ταμπλό χωρίς κάποια συγκεκριμένη μετοχή να υπερβάλλει.

Σε μηνιαία απόδοση, πρωταθλητής παραμένει η μετοχή της Alpha (+22%), κι από κοντά ακολουθούν αυτές της ΕΥΔΑΠ (+20,5%), της Viohalco (17,7%) και του Τιτάνα (+15,55%). Στον αντίποδα αυτές της Πειραιώς (-65,93%) που αφορά σε μια ιδιάζουσα περίπτωση λόγω της εταιρικής αναδιάρθρωσης και της Ελλάκτωρ (-14,45%). Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να εντυπωσιάζει, και μάλιστα με το βάρος της μίας εκ των τεσσάρων μετοχών, έχοντας ήδη διπλασιάσει την τιμή του το τελευταίο εξάμηνο.

Η τρέχουσα χρονική συγκυρία ευνοεί την αγορά μετοχών, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προθυμία των αγοραστών να επανατοποθετούνται ακόμα και χωρίς διορθωτική κίνηση, ή ακόμα καλύτερα στην απροθυμία των υφιστάμενων μετόχων να πουλήσουν θέσεις τους.

Επομένως, αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχιστεί το ανοδικό κρεσέντο, με το φόντο στις διεθνείς αγορές να είναι καταπράσινο, καθώς ΗΠΑ και Ευρώπη καταγράφουν συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά. Μάλιστα, η συζήτηση περί της πελώριας δημοσιονομικής στήριξης σε συνάφεια με τη χαλαρή νομισματική πολιτική και τον ελεγχόμενο πληθωρισμό, μόνο θετικά μπορεί να μεταφρασθεί στα ταμπλό διεθνώς.

Και αν η εικόνα στις εισηγμένες υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι αξιόλογη, τα πράγματα μεγεθύνονται στους μικρομεσαίους τίτλους. Οι μετοχές τεχνολογίας (Entersoft, Profile, Performance, Infoquest, BYTE, κ.λπ.) αυτές των Πλαστικών Θράκης, Autohellas, ΚΡΙ ΚΡΙ, Revoil, Elinoil, Αλουμίνια Μυλωνά, Άβακα, ΕΛΒΕ, Έλαστρον, και τόσων ακόμα έχουν υπεραποδώσει, οδηγώντας τη ρευστότητα στο σύνολο των εισηγμένων.

Στο live παρακολουθούμε από κοντά την πλειονότητα των μετοχών, δίνοντας συνεχώς σημεία εισόδου - εξόδου και στόχους, επιμένοντας προσώρας στην ανοδική συνέχιση.