Έσπασε το ανοδικό σερί στη Λεωφόρο Αθηνών - Νέες απώλειες για τις τράπεζες

Έσπασε το ανοδικό σερί στη Λεωφόρο Αθηνών - Νέες απώλειες για τις τράπεζες

«Επιστρέφοντας» από την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών και μετά από 6 διαδοχικά ανοδικά κλεισίματα στο διάστημα 29 Δεκεμβρίου-5 Ιανουαρίου, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας «έσπασε» τη Δευτέρα το ανοδικό του σερί, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές με οριακές απώλειες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και αναλυτών παραμένει το «σίριαλ» για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με το βλέμμα να στρέφεται στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Γάλλο ομόλογό του, Michel Sapin, κυρίως όμως στη συνεδρίαση του Euroworking Group της 12ης Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να γίνει η συζήτηση για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, στο ταμπλό εξακολουθεί να διακρίνεται μια στάση αναμονής εκ μέρους των βασικών «παικτών» της Λεωφόρου Αθηνών, με «συγκρατημένα» επίπεδα τζίρου και επιλεκτικές κινήσεις.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap, ξεχώρισαν τα κέρδη 5,07% της Βιοχάλκο καθώς και η άνοδος 3,82% για τη MIG. Ενισχυμένες 1,63% και 1,54% έκλεισαν οι μετοχές των Grivallia και Μotor Oil, ενώ άνω του 1% ενισχύθηκε και η Coca-Cola στα 20,97 ευρώ.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν επίσης τη διαπραγμάτευση οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΦΦΓΚΡΠ.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Jumbo και Τιτάν με απώλειες 2,74% και 1,56% αντίστοιχα, άνω του 1% υποχώρησε και η ΔΕΗ στα 2,95 ευρώ. Ακολουθούν με πτώση μικρότερη του 1% οι τίτλοι των Aegean Airlines, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ.

Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 1,15% στις 861,45 μονάδες, ενώ σε επίπεδο επιμέρους τίτλων η Τρ. Πειραιώς υποχώρησε 0,93% στα 0,214 ευρώ, η Eurobank έκλεισε στο -0,90%, με τις Alpha Bank και ΕΤΕ να σημειώνουν απώλειες 1,51% και 0,78% αντίστοιχα. Πτωτικά κινήθηκε και η Attica Bank σε ποσοστό 4,55% στα 0,042 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,15% στις 659,33 μονάδες, με χαμηλό ημέρας στις 652,08 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 37,5 εκατ. ευρώ.