"Έσπασε" η στήριξη των 640 μονάδων στο Χ.Α.

"Έσπασε" η στήριξη των 640 μονάδων στο Χ.Α.

Με απώλειες έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης, καθώς στο τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν έντονες ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει στο χαμηλό ημέρας -2.30% στις 634,82 μονάδες, διασπώντας την στήριξη των 640 μονάδων.

Ο τζίρος στα €73,16 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στα € 4,80 εκατομμύρια. Στο σύνολο των μετοχών 32 έκλεισαν ανοδικά 49 έκλεισαν με πτώση, ενώ 175 μετοχές έμειναν αμετάβλητες.

Μέχρι τις 17:00 η αξία των συναλλαγών βρισκόταν λίγο κάτω από τα €30 εκατομμύρια και οι απώλειες του Γενικού Δείκτη βρισκόταν στο -1.44%, κρατώντας τουλάχιστον για σήμερα το οχυρό των 640 μονάδων.

Στην δημοπρασία εμφανίστηκαν πωλητές, με αποτέλεσμα να πιεστεί η πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση την μετοχή της ΕΥΔΑΠ η οποία έκλεισε με κέρδη 3,70%. Ουσιαστικά ο τζίρος υπέρ διπλασιάστηκε στην δημοπρασία του ΧΑ, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης δεν υπήρχαν έντονες διακυμάνσεις.

Προβληματισμός επικρατεί μετά το κλείσιμο του ΧΑ, κυρίως γιατί οι πωλητές εμφανίστηκαν στο τέλος, αλλά και για το ύψος του τζίρου που πραγματοποιήθηκε στο κλείσιμο ουσιαστικά της αγοράς.

Εάν πάρουμε ως γεγονός ότι οι αγορές προεξοφλούν, τότε θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς αυξάνονται οι ψίθυροι που αναφέρουν πως υπάρχουν αντάρτες στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κυβέρνησης με φόντο την κρίσιμη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι τραπεζίτες, αφού τονίζουν για ακόμη μία φορά την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας.

Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα σήμερα, η ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ (ΚΥΡΜ) πέραν των καλών EBITDA σημείωσε και σημαντική μείωση των υποχρεώσεων της κατά -16,77%.

Η μετοχή της ΔΕΗ δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από το επίπεδο των €5,3938 όπου ήταν το επίπεδο αντίστασης, αφού από αύριο η μετοχή συμμετέχει στο δείκτη MSCI Global Standard.

Η μετοχή της ΑΡΑΙΓ δεν κατάφερε να κρατηθεί από από την αντίσταση των € 7,3915 κλείνοντας στα € 7,50 με άνοδο 4,31%.

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο στην σημερινή συνεδρίαση είναι οι:

 

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη πτώση στην σημερινή συνεδρίαση ήταν:

Από τους επιμέρους κλάδους, με κέρδη έκλεισε μόνο ο κλάδος της τεχνολογίας με άνοδο +1,18% στις 573,88 μονάδες.