Έρευνα BofA: Απόλυτα αισιόδοξοι οι επενδυτές εν μέσω ελπίδων για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Έρευνα BofA: Απόλυτα αισιόδοξοι οι επενδυτές εν μέσω ελπίδων για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Οι επενδυτές βρίσκονται σε «εξαιρετικά αισιόδοξη» διάθεση και επενδύουν περισσότερα χρήματα στις αναδυόμενες αγορές, τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης και τον τραπεζικό κλάδο εν μέσω ελπίδων ότι το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα αντιστρέψει την πορεία αυτών των αγορών που έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της BofA μεταξύ των επενδυτών.

Οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν νέο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ χθες καθώς υπήρξαν θετικά στοιχεία από τη φαρμακοβιομηχανία Moderna για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σε συνέχεια των αντίστοιχα αισιόδοξων στοιχείων που είχε ανακοινώσει η ανταγωνίστριά της Pfizer. Οι επενδυτές που ρωτήθηκαν από τη BofA αναμένουν ένα αξιόπιστο εμβόλιο έως τον Ιανουάριο.

Η ευφορία για το εμβόλιο οδήγησε στη μείωση του επιπέδου των μετρητών στο 4,1% τον Νοέμβριο από 4,4% τον προηγούμενο μήνα, σε προ του κορονοϊού επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί τελευταία φορά τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε μεταξύ 190 υπευθύνων κεφαλαίων που διαχειρίζονται ενεργητικό συνολικού ύψους 526 δισ. δολαρίων.

Με τις προσδοκίες των επενδυτών που ρωτήθηκαν για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τα κέρδη να κινούνται σε υψηλό επίπεδο 20ετίας, οι αγορές μετοχών κλάδων που έχουν πουληθεί πολύ είναι πιθανό να συνεχιστεί στο τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε η BofA.

Περίπου οι μισοί από τους επενδυτές που ρωτήθηκαν από την BofA εκτιμούν ότι οι αναδυόμενες αγορές θα σημειώσουν υπεραπόδοση το 2021.