Επιστροφή στις ζωντανές δημοπρασίες για τον Βαγγέλη Καπόπουλο

Επιστροφή στις ζωντανές δημοπρασίες για τον Βαγγέλη Καπόπουλο

Στη διοργάνωση ζωντανών δημοπρασιών με την παρουσία κοινού, επιστρέφει ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos, ύστερα από την περίοδο της πανδημίας. Η τριήμερη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 10, 11, 12 Δεκεμβρίου στο Main Store του οίκου στη Λεωφόρο Ευελπίδων 94 και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Τον Μάρτιο του 2021 ο εγχώριος οίκος που μας γνώρισε μεγάλα ονόματα της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, συμπλήρωσε 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο των φυσικών δημοπρασιών. Με αυτήν την πολύτιμη σκευή, ο Βαγγέλης Καπόπουλος δεν έμεινε ανενεργός στους τελευταίους ταραγμένους χρόνους, αλλά ευθυγραμμίστηκε με τις μεγάλες πωλήσεις τους εξωτερικού και αντιμετώπισε την πανδημία ξεκινώντας πρώτος τις τακτικές ψηφιακές δημοπρασίες.

«Ωστόσο, η άμεση επαφή με την τέχνη είναι αναντικατάστατη και μοναδική» πιστεύει ο πολύπειρος δημοπράτης. «Αποτελεί εμπειρία για τον φιλότεχνο, ο οποίος μπορεί να δει από κοντά το έργο, να αισθανθεί αν είναι αυτό που θα ήθελε να έχει στο δικό του χώρο, να θαυμάσει κάθε λεπτομέρεια του, να δει την υφή και τα ακριβή χαρακτηριστικά του. Στη φυσική δημοπρασία υπάρχει αμεσότητα, ζωντανή συμμετοχή και ανταλλαγή πληροφοριών, τόσο μεταξύ των φιλότεχνων, όσο και μεταξύ του δημοπράτη και του κοινού».

Την ανεπανάληπτη γοητεία – αλλά και αγωνία πριν το τελικό χτύπημα του σφυριού – θα μοιραστεί και πάλι ο Βαγγέλης Καπόπουλος με συλλέκτες και φιλότεχνους το ερχόμενο τριήμερο. Την πρώτη ημέρα θα δημοπρατηθούν, εκτός των άλλων έργων με σημαντικές εκπλήξεις και τα πενήντα έργα του καταλόγου, που φιλοτέχνησαν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς δημιουργοί, έργα των οποίων φιγουράρισαν στην πρόσφατη Art Fair στο Μαϊάμι. ‘Όπως έχει επισημάνει στο Liberal ο Βαγγέλης Καπόπουλος «είναι πάγια τακτική του οίκου, η συνύπαρξη της ελληνικής και διεθνούς σύγχρονης ζωγραφικής, μέσα από κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής».

Οι φιλότεχνοι μπορούν να δουν τα έργα στον κατάλογο της έκθεσης που είναι αναρτημένος στο site (www.kapopoulosart.gr). Η δημοπρασία των 50 έργων του καταλόγου θα μεταδίδεται σε live streaming, ώστε το κοινό να μπορεί να συμμετέχει με γραπτές και τηλεφωνικές προσφορές (έναρξη Παρασκευή 22.00). Συνολικά, στο τριήμερο θα δημοπρατηθούν 150 έργα.

Στα κορυφαία lots του καταλόγου, που θα δημοπρατηθούν την Παρασκευή, το έργο του Mr Brainwash με τίτλο «Τσάπλιν» με τιμή εκκίνησης 22.000 ευρώ, ο εντυπωσιακός μπλε γλυπτός γορίλας του Richard Orlinski με τίτλο «Blue Mick Resin Wild» με τιμή εκκίνησης 16.500 ευρώ, ένα έργο μικτής τεχνικής του Cedric Bouteiller με τιμή εκκίνησης 4.000 ευρώ.

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν το έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη με τιμή εκκίνησης 18.000 ευρώ, το γλυπτό του Γιώργου Λάππα με τιμή εκκίνησης 11.000 ευρώ. To έργο του Μάριου Πράσινου “Theodora & Sa Cour”, με τιμή εκκίνησης 9.500 ευρώ, ένα έργο του 1957 του Νίκου Κεσσανλή στα 9.000 ευρώ, το έργο του Σπύρου Βασιλείου με τίτλο «Αθήνα» στην τιμή των 8.000 ευρώ, το έργο του Αλέξη Ακριθάκη με τίτλο «Τσίρκο» στην τιμή των 5.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του οίκου, η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και με σεβασμό στις ειδικές υγειονομικές συνθήκες. Γι’ αυτό πρόσβαση στον χώρο θα έχουν μόνον οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Main Store: Λεωφ.Ευελπίδων 94 (πρώην Λ. Βάρης - Κορωπίου) Κορωπί, 194 00 Αθήνα, τηλ. 210 8974 441, www.kapopoulosart.gr Τηλεφωνικές προσφορές: 694 7028131, 694 4500959, 210 8974 441, γραπτές προσφορές: [email protected]