Επιστροφή στην ... «κανονικότητα» - Το Bitcoin σχεδόν ανέκτησε τις ζημιές της Τετάρτης

Επιστροφή στην ... «κανονικότητα» - Το Bitcoin σχεδόν ανέκτησε τις ζημιές της Τετάρτης

Το bear market δεν διήρκησε πολύ, και όσοι είχαν αδύναμα χέρια και πώλησαν στον πανικό τους πλέον μετανιώνουν. Το ίδιο μετανιώνουν όσοι δεν κατάφεραν να αγοράσουν το dip στο επίπεδο κάτω από τις $37.000. Το $BTC πλέον διαπραγματεύεται πολύ κοντά στα επίπεδα της Τετάρτης, πριν ξεκινήσει το σημαντικότερο sell-off του τελευταίου έτους.

Χρειάστηκε μόνο μια ημέρα για το Bitcoin να ανακάμψει, κυρίως μέσω των spot markets, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν βρισκόμαστε σε bear market, και το καλοκαίρι θα είναι θερμό…

Ο όγκος συναλλαγών της Τετάρτης, ήταν από τα ιστορικά υψηλά, με περισσότερα από $131 δισ. να αλλάζουν χέρια - σχεδόν διπλάσια από τον όγκο συναλλαγών που είχε καταγραφεί στις 12 Ιουνίου.

Όλα τα δεδομένα δείχνει μια συντονισμένη προσπάθεια, καθώς οι πωλήσεις ξεκίνησαν από πολύ μεγάλους κατόχους Bitcoin, οι οποίοι πώλησαν συντονισμένα.

Στην ιστορία του $Bitcoin από το 2017, υπήρχαν τέσσερις φορές που το $BTC έχασε περισσότερο από 25% της αξίας του σε μια ημέρα:

-24 Δεκεμβρίου του 2017, όταν έπεσε από τα $20.000 που ήταν η κορυφή του bull market

-5 Φεβρουαρίου 2018, όταν έπεσε κάτω από τα $10.000 σηματοδοτώντας το τέλος του bull run

-25 Νοεμβρίου του 2018 όταν έπεσε στα $4.000 και ξεκίνησε η μακρά περίοδος του χειμώνα… στις αγορές των κρυπτονομισμάτων

-Στα μέσα Μαρτίου 2020 με το παγκόσμιο οικονομικό κραχ λόγω της πανδημίας που οδήγησαν το $BTC στα $4000

H αξία διαπραγμάτευσης του $ETH που άγγιξε το ιστορικό υψηλό μόλις οκτώ ημέρες νωρίτερα στα $4.308, έπεσε στα χαμηλά των $2.200 χθες, και πλέον ανακάμπτει στο επίπεδο των $2800.

Συγκρίνοντας τα δεδομένα ωστόσο με προηγούμενα ιστορικά sell-offs παρατηρούμε ο όγκος των BTC που κατατέθηκαν στα ανταλλακτήρια ήταν πολύ χαμηλότερος από το 2017 ή το 2020 όπου το Bitcoin ακολούθησε bear market. Μικρός αριθμός εισροών δείχνει θετικά σημάδια από τους επενδυτές. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι πολύ μεγάλος αριθμός επενδυτών με περισσότερα από 1000 $BTC οι οποίοι πώλησαν στα επίπεδα +$50.000 τοποθετήθηκαν ξανά αγοράζοντας 34.000 $BTC την Τρίτη και Τετάρτη.

Στον αντίποδα, τρία κρυπτονομίσματα παρά την ιστορική πτώση, συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στο ιστορικό υψηλό τους, ή κοντά σε αυτό. Συγκεκριμένα τα Solana, Polygon & Harmony.

Πηγή ChainAnalysis

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.