Επιστροφή στα κέρδη στην Wall Street

Επιστροφή στα κέρδη στην Wall Street

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς με οδηγό τις μετοχές της τεχνολογίας που ωθούν τους S&P 500 και Nasdaq προς νέα ιστορικά υψηλά, παρόλο που διατηρούνται οι ανησυχίες για την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Κίνα.

Ειδικότερα, μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones άνοιξε σε θετικό έδαφος με άνοδο άνω των 100 μονάδων, αν και στη συνέχεια περιόρισε τα κέρδη του και πλέον κινείται στο +0,22% και τις 29.297 μονάδες. Παράλληλα, ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,37% και βρίσκεται στις 3.382 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη επίδοση εμφανίζει ο τεχνολογικός Nasdaq που κινείται στις 9.796 μονάδες με άνοδο 0,66%.

Σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά δίνει η μετοχή της Apple, η οποία ξεπέρασε τις χτεσινές πιέσεις αφότου εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο και σήμερα καταγράφει άνοδο 1,15%. Την ίδια ώρα η Tesla πραγματοποιεί ακόμα ένα ράλι και ενισχύεται κατά 8,5%, αφότου αναλυτής της Piper Sandler αναβάθμισε την τιμή στόχο της μετοχής της στα 928 δολάρια από τα 729 δολάρια προηγουμένως.

Στο μέτωπο του νέου κορονοϊού, όπου είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών το τελευταίο διάστημα, προσπαθώντας να προβλέψουν τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, ο απολογισμός των νεκρών από τον Covid-19 ανήλθε στους 2.004 στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, καταγράφτηκαν 1.749 νέα κρούσματα, στον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ωστόσο από την 29η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.