Επιστροφή στα κέρδη στη Wall με ώθηση από τα αποτελέσματα

Επιστροφή στα κέρδη στη Wall με ώθηση από τα αποτελέσματα

Διαγράφοντας τις χθεσινές απώλειες ξεκίνησαν τις συναλλαγές τους οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με την επενδυτική διάθεση να έχει τονωθεί μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασαν οι κολοσσοί της λιανικής Target και Lowe's.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πραγματοποιεί κέρδη άνω των 200 μονάδων ή 0,86% και κινείται στις 26.186 μονάδες, ενώ παρόμοια πορεία ακολουθούν και οι S&P 500 και Nasdaq, με τον πρώτο να ενισχύεται κατά 0,8% στις 2.924 μονάδες και τον δεύτερο να κερδίζει 1% στις 8.027 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, σε ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή της Target, που ενισχύεται κατά σχεδόν 19% έπειτα από τα αποτελέσματα τρίμηνου της που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μεταξύ ιδίων καταστημάτων της εταιρείας, ένα μέγεθος που εξετάζουν οι εταιρείες λιανικής, αυξήθηκαν κατά 3,4% έναντι των εκτιμήσεων που ανέμεναν αύξηση 2,9%.

Αντίστοιχα, κέρδη 11% παρουσιάζει η μετοχή της Lowe's Cos, η οποία ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο 1,68 δισ. δολ. ή 2,14 δολ. ανά μετοχή, από τα 1,52 δισ. δολ. ή 1,86 δολ. που είχε παρουσιάσει ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, οι πωλήσεις της σημείωσαν μικρή άνοδο 0,5% στα 20,99 δισ. δολ.

Στα υπόλοιπα νέα που εστιάζουν οι επενδυτές, εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση των πρακτικών από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 30 και 31 Ιουλίου, στην οποία αποφασίστηκε η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για τις επερχόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, στην οποία έχει εντείνει τις πιέσεις του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να προβεί σε μεγαλύτερες μειώσεις των επιτοκίων. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η Fed θα μειώσει ξανά τα επιτόκια της στην επόμενη συνεδρίαση στις 18 Σεπτεμβρίου.