Επιστροφή στα κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες

Επιστροφή στα κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες

Άμεσα φάνηκε να υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς μετά τις χθεσινές απώλειες οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες επανήλθαν σε θετικό έδαφος σήμερα. 

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη 0,46% στις 389,89 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς του να κλείνουν με θετικό πρόσημο.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,85% στις 12.430 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 εμφάνισε κέρδη 0,78% στις 5.494 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,67% στις 7.490 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 21.536 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 παρόλο που κινήθηκε σε θετικό έδαφος δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων, κλείνοντας με οριακά κέρδη 0,07% στις 9.590 μονάδες.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ο κινέζος υφυπουργός Εμπορίου Γουάνγκ Σοουέν δήλωσε σήμερα ότι «Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι δύσκολο να προχωρήσουν όταν οι ΗΠΑ «βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό της Κίνας».

«Το αν οι συνομιλίες μπορούν συνολικά να αρχίσουν και πάλι, θα εξαρτηθεί από την θέληση των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας ανοιχτό κάποιο περιθώριο.

 

Σημειώνεται τέλος ότι σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων από την Fed.