7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστροφή σε αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Επιστροφή σε αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα μεταβλητότητας κατά την οποία δεν μπόρεσαν να βρουν σταθερή κατεύθυνση, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με την ιταλική τράπεζα Unicredit να βρίσκεται στην κορυφή των ταμπλό έπειτα από τα ισχυρά μεγέθη τριμήνου που παρουσίασε.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται στις 461,2 μονάδες με πτώση 0,6%, δεχόμενος πίεση κυρίως από τις μετοχές του εξορυκτικού κλάδου ο οποίος υποχωρεί άνω του 2,3%.

Την ίδια ώρα πάντως ο δείκτης - που κατέγραψε χτες νέο ιστορικό υψηλό στις 464,31 μονάδες - βρίσκεται σε πορεία για την έκτη διαδοχική ανοδική μηνιαία επίδοση, καθώς για το σύνολο του Ιουλίου βρίσκεται στο +,84%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινείται στις 15.500 μονάδες με πτώση 0,9%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,15% και βρίσκεται στις 6.623 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που διαπραγματεύεται στις 7.023 μονάδες με πτώση 0,8%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB εμφανίζει απώλειες 0,3% κινούμενος στι 25.430 μονάδες, όπως και ο IBEX 35 στην Ισπανία που υποχωρεί κατά 0,65% και κινείται στις 8.727 μονάδες.

Στήριξη στις συναλλαγές παρέχει η μετοχή της UniCredit με ράλι άνω του 5,6%, αφότου η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη κατά πολύ υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο απόκτηση της ανταγωνιστικής της Montei dei Paschi di Siena.

Η BNP Paribas ανακοίνωσε επίσης αύξηση κατά 26% στα καθαρά της κέρδη σε ετήσια βάση και βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 1%.

Η Renault επέστρεψε σε κερδοφορία με κέρδη 354 εκατ. ευρώ και πλέον αναμένει θετικό πρόσημο για το σύνολο της χρήσης του έτους παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο άνω του 2%.